Student doet pizza in de ban

13 augustus 2012 redactie

DEN HAAG – De student die een pizza op zijn kamer bestelt om die met bier weg te spoelen is uit de tijd. Bij de moderne student staan salade en sap op het menu, vooral tijdens de lunch.

Dat blijkt uit een enquête onder tienduizend studenten over het eetgedrag en de eetwensen. Daaruit kwamen vijf soorten eetgedrag naar voren: Quick Bite (makkelijk en snel), Fuel Up (lekker, voedzaam en in gezelschap), Be Surprised (experimenteel en variatie), Have it like Home (regelmaat, vaak dezelfde producten) en Go Healthy (gezond, vers, verantwoord).


Eettest


Ook vulden meer dan 10.000 studenten een eettest in op www.whatsyourflavour.nl. Dertig procent geeft de voorkeur aan gezond. Onder hen bevinden zich twee keer zoveel vrouwen als mannen.


Opvallender is dat vooral studenten op kamers gezond eten. Veertig procent van hen zegt salade, fruit en meergranen te verkiezen boven een vette hap.


Hoe hoger de opleiding, des te gezonder de student. Op de universiteit kiest 39 procent voor sap en salade, in het hoger onderwijs is dat 32 procent en onder middelbaar scholieren daalt dat verder naar 20 procent.

Studenten in Nijmegen zijn het gezondst. Salade en sap krijgt de voorkeur van 44 procent van de studenten.

Lees ook:

Junkfoodlover Clinton sluit akkoord over fris op scholen (4 mei 2006)

Altijd op de hoogte blijven?