Stortelder groeit met Jutland Meat

STRUER – De Deense varkensverwerker Jutland Meat, enkele jaren geleden opgericht door de Nederlandse vleesondernemer Frans Stortelder, groeit als kool.

STRUER – De Deense varkensverwerker Jutland Meat, enkele jaren geleden opgericht door de Nederlandse vleesondernemer Frans Stortelder, groeit als kool.

Sinds vorig jaar is de productie toegenomen met 50% en de afgelopen maand werden 29 nieuwe medewerkers aangesteld, meldt Agd.weekend vandaag. Jutland Meat draaide volgens regionale Deense media vorig jaar een omzet van 94 miljoen euro tegen 74 miljoen in 2009. Eind vorig jaar telde het bedrijf 196 arbeidsplaatsen.

Stortelder nam de slachterij in 2005 over van Danish Crown.
 

Lees ook
Speciaalzaak moet ‘coronaklant’ vasthouden

Speciaalzaak moet ‘coronaklant’ vasthouden

Slagers en bakkers kregen tijdens de corona-maanden meer en nieuwe klanten over de vloer, maar verloren omzet aan derden. Per saldo daalt de omzet van de totale foodmarkt in 2020 met bijna vier miljard euro ten opzichte van vorig jaar verwacht Jan Willem Grievink, directeur van Foodservice Instituut Nederland (FSIN). De pandemie zorgt voor een nieuwe...

Recordomzet én -drukte bij Slagerij de Roode in Heemskerk

Recordomzet én -drukte bij Slagerij de Roode in Heemskerk

Sinds de coronamaatregelen was het bij Slagerij De Roode in Heemskerk al extreem druk en die drukte is na de opening van de verbouwde winkel alleen maar toegenomen. ‘Het is ongelooflijk. De verbouwing zorgt voor een hele positieve flow', aldus De Roode, die zich helemaal thuis voelt in ‘zijn droomwinkel’.Slagerij de Roode bestaat al 246 jaar. Sinds...

ABN Amro: ‘Afname vleesproducten met -5 procent’

ABN Amro: ‘Afname vleesproducten met -5 procent’

De impact van de coronacrisis op de sector food heeft twee gezichten, aldus ABN Amro. Zo is sprake van een flinke groei voor bedrijven die leveren aan (online) supermarkten, terwijl ondernemers die aan de horeca leveren een stevige daling moeten incasseren. De crisis heeft veel impact gehad op de afname van vleesproducten (-5 procent).De impact van...