Stork vindt bod Marel te laag

attachment-001_food-image-VLS3662I01

NAARDEN - Stork gaat niet in op het bod van aandeelhouder Marel om de divisie Food Systems over te nemen.

NAARDEN - Stork gaat niet in op het bod van aandeelhouder Marel om de divisie Food Systems over te nemen.


Dit Storkonderdeel maakt, evenals het IJslandse Marel, machines voor de vleesverwerkende industrie.


Volgens bestuursvoorzitter Sjoerd Vollebregt heeft Stork het voorstel zorgvuldig bestudeerd. 'Maar het kwam niet overeen met de waarde en het potentieel van Food Systems', meldt evmi.nl


Bod voor heel Stork

Verder is de Britse investeringsmaatschappij Candover van plan een overnamebod uit te brengen op het hele concern van Stork. Dit bod bedraagt 47 euro per aandeel, exclusief dividend, waarmee de totale waarde 1,5 miljard euro bedraagt, stelt het concern.


Candover wil de strategie van Stork handhaven, waarmee het bedrijf verder gaat met de divisies Aerospace, Food Systems en Technical Services.


Overnames

Vollebregt wil zich ook weer kunnen richten op overnames. 'We hebben ruimte om te manoeuvreren. Candover beschikt over voldoende vermogen om de groei van Stork te financieren.'


De raad van commissarissen steunt het bod van Candover. Ook Centaurus en Paulson, die gezamenlijk ongeveer een derde van de aandelen Stork in handen hebben, scharen zich er achter.


Voor het personeel heeft een eventuele overname geen gevolgen, aldus Vollebregt in een toelichting op het voorgenomen bod.


Lees ook:

Marel wil Stork opslokken (25 juni 2007)


Marel verstevigt grip op Stork (19 juni 2007)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Stork

Alle berichten over Marel

Lees ook
Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor van MULTIVAC. “Na de makeover staat er een kantoor dat klaar is voor de toekomst. Een eyecatcher waar we trots op zullen zijn.”

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het tweede deel met Jan Roy van Frio...

‘We delen kennis met nieuwe markten’

‘We delen kennis met nieuwe markten’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het eerste deel met Antoine de Bie...