Stork Food Systems koopt Nijal

attachment-001_food-image-VLS3043I01

BOXMEER - Stork Food Systems heeft Nijal Technologie Alimentaire definitief overgenomen. Dat is opmerkelijk omdat bedrijfsonderdeel Stork Food Systems volgens durfkapitalisten juist zelf moest worden verkocht.

BOXMEER - Stork Food Systems heeft Nijal Technologie Alimentaire definitief overgenomen. Dat is opmerkelijk omdat bedrijfsonderdeel Stork Food Systems volgens durfkapitalisten juist zelf moest worden verkocht.


Het Franse Nijal produceert machines voor de vleesverwerkende industrie. Volgens Stork betekent de overname een goede aanvulling omdat de machines complementair zijn aan de eigen machines. Nijal heeft 30 medewerkers en haalde vorig jaar een omzet van 7 miljoen euro.


Stork Food Systems versterkt met de overname haar positie als systeemleverancier van verdere vleesverwerking. Eerder dit jaar nam het bedrijf het Amerikaanse Townsend al over.


Stork maakt volgens bestuursvoorzitter Sjoerd Vollebregt haast met overnames, om de aandeelhouders Centaurus en Paulson te overtuigen dat deze strategie de juiste is. Juist deze twee durfkapitalisten wilden Stork namelijk splitsen om uitsluitend verder te gaan met luchtvaartactiviteiten. Food Systems en Technical Services moesten van hen worden verkocht.


Lees ook:

Stork Food Systems zélf op overnamepad (14 september 2006)


Aandeelhouders Stork eisen verkoop Food Systems (7 september 2006)Lees ook
Delmo geeft praktisch advies voor kersverse ondernemer

Delmo geeft praktisch advies voor kersverse ondernemer

Bennebroek heeft sinds jaren weer een slagerij. Brian de Beer opende in maart Keurslagerij BeerZ. Een voormalige boekwinkel werd omgebouwd tot een gloednieuwe slagerij. Als nieuwbakken ondernemer kon hij bij de keuze voor machines het advies van Delmo goed gebruiken. “Ik ben heel tevreden over Delmo: niet alleen wat betreft het advies, maar ook de service...

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor van MULTIVAC. “Na de makeover staat er een kantoor dat klaar is voor de toekomst. Een eyecatcher waar we trots op zullen zijn.”

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het tweede deel met Jan Roy van Frio...