Stork bijt in stof rond patent kippenkoeling (+ filmpje)

attachment-001_food-image-VLS3173I01

ENSCHEDE - Stork heeft een al jarenlang slepende octrooizaak tegen het Enschedese bedrijf TopKip verloren. Het gaat om het combi chilling procedé.

ENSCHEDE - Stork heeft een al jarenlang slepende octrooizaak tegen het Enschedese bedrijf TopKip verloren. Het gaat om het combi chilling procedé.


Het octrooi van TopKip uit 2004 beslaat een procédé om geslachte kipkuikens twee keer zo snel te laten afkoelen en tegelijkertijd inwendig te reinigen. TopKip heeft zo’n 1,5 miljoen euro gestoken in het systeem.


Stork viel het octrooi eind 2004 aan. Nu heeft het Europees Octrooi Bureau (EOB) in München TopKip gelijk gegeven.


Stork ontkent de octrooizaak te hebben verloren. Een woordvoerder van Stork zegt in het Financieele Dagblad, dat ‘wij op 2 van de 3 punten gelijk kregen’. Stork valt standaard patenten aan om de hardheid ervan te testen. ‘Zo krijg je inzicht in een octrooi.’


Stork kan tot 9 maart de beslissing van het EOB aanvechten.


Bekijk het combi chilling procedé van TopKip (video) 

Launch in external player

(bron: Het Financieele Dagblad) 





















Lees ook: 

Octrooisysteem versimpeld (23 juni 2006)


Nieuwe machine Stork levert meer rendement (8 januari 2006)


Lees ook
Delmo: 'Goede machines zijn onontbeerlijk’

Delmo: 'Goede machines zijn onontbeerlijk’

De prijs-kwaliteitsverhouding en de service, dat waren voor Keurslager John Boere uit Haastrecht de belangrijkste redenen om voor Delmo te kiezen. Hij verving in de afgelopen jaren een groot deel van zijn oude machines, waaronder mengers, een cutter en een wolf van K+G Wetter. Een hele investering, maar Boere wil graag zijn tijd vooruit blijven.

Origineel gereviseerde MULTIVAC machines huren of kopen

Origineel gereviseerde MULTIVAC machines huren of kopen

Producenten van vers vlees en vleesproducten hebben bij MULTIVAC niet alleen de keuze uit  splinternieuwe verpakkings- of verwerkingsmachines. MULTIVAC reviseert namelijk ook gebruikte machines met originele onderdelen en komt hiermee tegemoet aan de klant die snel een machine geleverd wenst of een kleiner budget te besteden heeft. Wilt u uw productiecapaciteit...

‘Het werk in de slagerswereld verandert’

‘Het werk in de slagerswereld verandert’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het laatste deel van deze rondvraag met Anthonie Breugem van Bosgraaf Food & Hygiënetechniek.