Stienser lekkerbekje
Aan de Dorpsstraat in Stiens (Friesland) is de Keurslagerij van Piet en Tineke Brolsma gevestigd. De slagerij staat in de verre omtrek bekend om haar specialiteiten. Die zorgen voor het onderscheid ten opzichte van de hevige concurrentie. Een van de specialiteiten is het Stienser lekkerbekje. Een vlugklaarartikel dat populair is bij de klanten. Brolsma verkoopt er per week circa vijftig stuks voor € 1,20 per stuk. De brutomarge bedraagt ongeveer vijftig procent.
Aan de Dorpsstraat in Stiens (Friesland) is de Keurslagerij van Piet en Tineke Brolsma gevestigd. De slagerij staat in de verre omtrek bekend om haar specialiteiten. Die zorgen voor het onderscheid ten opzichte van de hevige concurrentie. Een van de specialiteiten is het Stienser lekkerbekje. Een vlugklaarartikel dat populair is bij de klanten. Brolsma verkoopt er per week circa vijftig stuks voor € 1,20 per stuk. De brutomarge bedraagt ongeveer vijftig procent.
Grondstoffen:
2 kilo kinnebak
7 kilo mager met
1 kilo rundersnippers
Hulpstoffen per kilo:
15 gram zout
70 gram Fantasie Gehaktmix (Epos)
1 plakje gerookt ontbijtspek
Deco Maja (Verstegen)
Bereiding:
Zorg voor mooie verse snippers zonder ongerechtigheden. Vermeng deze met de gehaktmix en maal ze door de 4-mm plaat. Meng het deeg nog even licht na en vorm er schijven van met een gewicht van ongeveer 90 gram. Omwikkel de rand met een plak dun gesneden ontbijtspek en druk de schijf nog even stevig aan in de hamburgervorm. De plak ontbijtspek blijft dan mooi stevig zitten. Garneer de bovenkant af met een klein beetje decoratiemix Maja.
Tip:
Presenteer het lekkerbekje als een specialiteit in een papieren bakje. Adviseer een baktijd van circa 2 maal 4 minuten.