‘Stekker in het stopcontact en verpakken maar’

13 maart 2018

In antwoord op de voorverpakte vleeswaren in supermarkten kwam Delmo met MAP-verpakkingsmachines. “Nu kunnen slagers zelf ook eenvoudig voorverpakken.” Voordelen: tijdbesparing, minder snijverlies, lange houdbaarheid. De klant hoeft niet te wachten op z’n bestelling en koopt al snel wat extra.

Beschermende atmosfeer

Delmo wilde een vacumeermachine voor de ambachtelijke slager met de mogelijkheid tot begassen. Het product wordt  gevacumeerd met foodmixgas. Dit is feitelijk de lucht waarin we leven zonder zuurstof, waardoor de houdbaarheid van het product verlengd wordt tot een THT van tien dagen. De slager kan vleeswaren snijden of producten voorbewerken wanneer het hem uitkomt en z’n toonbank doorlopend gevuld houden”, aldus Verkoopadviseur Jan de Bree.

Plug and play

Verkoopadviseur Mark Bosman vult aan: “Letterlijk is MAP een afkorting van ‘Modified Atmosphere Packaging’. Dankzij die beschermende atmosfeer stopt de bacteriegroei geheel of gedeeltelijk. Ook behouden producten hun vorm en hun vocht, doordat er geen druk op het product wordt gezet.” Er zijn tafelmodellen en verrijdbare MAP-machines. Deze zijn groter en vrijstaand, aldus Bosman. “Al deze machines zijn ‘plug and play’: stekker in het stopcontact en verpakken maar.”

Zo’n jaar geleden kocht Huib Schuurman van Keurslager Schuurman uit Lichtenvoorde de verrijdbare staande Lexovac 302 van Delmo. “Met deze machine kan je een hele ham, worst of nagelholt snijden zonder de eerste plakjes weg te gooien. Ook is de machine zuiniger, sneller en hygiënischer. De MAP trekt de vervuilde buitenlucht eruit en er komt ‘schone, bacterievrije lucht’ in, zo vertel ik het de klanten”

Snel werken

Keurslagerij Beverdam in Rijssen heeft het tafelmodel Lexovac 202 van Delmo nu een jaar en gebruikt de machine voor vleeswarenacties, gegrilde producten en gehaktballetjes. Ook gebruiken ze de machine ter voorbereiding van de voorgegaarde producten. “We koken de sperzieboontjes en verpakken ze direct. Ze blijven verser, mooi van kleur en vorm. De winst is snelheid en een mooier product qua voorraad grillproducten en groentes.”

Wil je meer lezen over vacumeermachines? In het eerste nummer van het vakblad Vleesplus nummer 1 lees je het volledige artikel. Nog geen abonnement? Abonneer nu via: www.vleesplus.nl/abonneren.

Altijd op de hoogte blijven?