Steeds meer supermarkten kiezen voor kip met Beter Leven

Kippen_Bohdan Chreptak/Pixabay

Foto: Bohdan Chreptak/Pixabay

Nog meer supermarkten hebben besloten om alleen nog maar kip met minimaal één ster Beter Leven te verkopen. Vorige week maakte de dierenwelzijnsorganisatie bekend dat Coop medio 2023 alleen nog maar kip met één ster beter leven in de schappen legt. 9 juli maakt de dierenwelzijnsorganisatie bekend dat Dirk, Vomar, Jan Linders, Poiesz, Boon’s Markt, MCD en Nettorama hetzelfde besluit hebben genomen. 

Inmiddels hebben veertien supermarkten de stap om alleen nog maar kip met minimaal één ster Beter Leven te verkopen. “Samen geven zij jaarlijks meer dan 100 miljoen kippen een beter leven. En zorgen ze voor een sterrenregen in het supermarktschap!,” zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier.  Alleen Spar, DekaMarkt, Hoogvliet en Boni hebben volgens Wakker Dier deze stap nog niet genomen.

Volgens Wakker Dier is het belangrijk dat ook alle regionale supermarktketens hun ondergrens voor kip naar één Beter Leven-ster brengen. "Een gedeelde dierenwelzijnstandaard voorkomt oneerlijke prijsconcurrentie en geeft vooruitstrevende supermarkten ruimte om na te denken over verdere verbeterstappen."

Kippen met één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming krijgen meer ruimte en daglicht in de stal. Ze groeien langzamer, in een gezonder tempo. De dieren kunnen in een overdekte uitloop naar buiten, met frisse lucht en ruimte om te scharrelen.

Dossiers
Lees ook
Eerste On the way to PlanetProof themaweek gelanceerd

Eerste On the way to PlanetProof themaweek gelanceerd

Klimaatambassadeur Helga van Leur en Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Nederland, openden maandag 14 september de eerste On the Way to PlanetProof week. Tot en met 19 september staan de producten met het keurmerk in de spotlights in supermarkten, televisiespots en social media.

Klimaatcampagne bevatte bewust geen advies over minder vlees eten

Klimaatcampagne bevatte bewust geen advies over minder vlees eten

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) besloot de oproep om minder vlees te eten te schrappen uit een campagne om burgers aan te zetten meer klimaatbewust te leven. Te ‘politiek gevoelig’, aldus het ministerie van EZK en van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Poelier Verhoef is in Tiel inmiddels een begrip. Dit voorjaar stak de eigenaar, slager Anton de Heus, de Waal over. Hij opende een tweede zaak in Beneden-Leeuwen. De gloednieuwe vitrine is de grote blikvanger. “Vanzelfsprekend”, aldus de slager. “De vitrine is core business.”