Start inschrijving Slavakto-vakwedstrijden

18 juni 2024 Stichting Slavakto
VAKWEDSTRIJDEN | De vakwedstrijden vormen altijd een belangrijk onderdeel van de Slavakto. En dat blijft, ook na het samengaan van Slavakto met Vakbeurs Foodspecialiteiten. Slagers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor deze wedstrijden.

Vakwedstrijden zijn een kans voor de slager om zijn of haar ambacht te tonen. Stichting Slavakto organiseert daarom de Slavakto-vakwedstrijden. Slagers die hun producten willen laten keuren door een deskundige vakjury en kans willen maken op de titel ‘Algemeen Nederlands kampioen 2024’ kunnen zich tot en met 24 september inschrijven voor deze vakwedstrijd.

Begin 2024 maakten Stichting Slavakto en de Stichting Foodspecialiteiten Nederland bekend de handen ineen te slaan. De vakbeurs Slavakto wordt onderdeel van de jaarlijkse Vakbeurs Foodspecialiteiten, mee de slagerbranche een weer een jaarlijks ontmoetings- en inspiratiemoment heeft. 

Slavakto-vakwedstrijden

Het samengaan van de twee beurzen betekent niet dat vakwedstrijden hun podium verliezen. “De vakwedstrijden blijven van Slavakto en blijven ook onder deze naam vallen. Het podium blijft dan ook gelijk en evenals de rubrieken”, aldus Stichting Slavakto. De vier hoofdrubrieken zijn als altijd: worstsoorten en vleeswaren, traiteurproducten, vegetarische en hybride (vlees)producten, en show en verkoopschotels

Wat wel verandert zijn de deelnemers. “Door de samenwerking van Slavakto met Vakbeurs Foodspecialiteiten willen we ook de vakwedstrijden openstellen voor andere versondernemers. Zo wordt de kracht van de samenwerking nog sterker”, reageert Stichting Slavakto. Daarnaast benadrukt de deelname van andere versspecialisten volgens de organisatie het belang van verbreding in de branches. Ze verwachten een “diverse en spannende competitie”. 

Keuring vakjury

De keuringen vinden plaats bij SVO Houten. Een vakjury van keurmeesters van Stichting Expertisecentrum Slagersambacht en andere experts uit het vak keuren onder leiding van wedstrijdleider Jan Nederhoed alle inzendingen. Tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten worden de winnaars bekend gemaakt.

Alle informatie over de voorwaarden, kosten en deelname is te vinden op de website slagerswedstrijden. Slagers hebben tot 24 september de tijd om zich in te schrijven. Daarna zijn de inleverdata voor de wedstrijdproducten zijn als volgt:

  • 26 september 2024: Inleveren bij speciale inleveradressen.
  • 27 september 2024: Inleveren bij SVO in Houten.
  • Voor de rubriek show- en verkoopschotels geldt een uitzondering. Deze producten moeten op 30 september 2024 persoonlijk worden afgeleverd bij Expo Houten, waar ze na de keuring op de beursvloer worden gepresenteerd.

Vakbeurs Foodspecialiteiten

Vakbeurs Foodspecialiteiten vindt plaats op 30 september en 1 oktober bij Expo Houten. Het is de eerste keer dat de twee partijen samen de beurs organiseren. “Het slagersvak blijft zich ontwikkelen”, zegt Manfred Lukkezen, bestuurslid van Stichting Slavakto. “Slagers bieden een steeds breder assortiment aan met onder andere gemaksproducten en andere noviteiten. Dat vraagt om kennis en inspiratie. Wij zijn blij met de samenwerking om zo toch weer een jaarlijkse beurs voor de slagersbranche te organiseren. En wij passen bij de Vakbeurs Foodspecialiteiten, die zich de laatste jaren steeds verder ontwikkelde tot een brede beurs voor versspecialisten.”

 

Altijd op de hoogte blijven?