Stamppot nog steeds te zout en te vet

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

DEN HAAG - Het is nog steeds niet best gesteld met de voorverpakte stamppotten. Dat stelt althans de Consumentenbond. De maaltijden zijn te zout en te vet.

DEN HAAG - Het is nog steeds niet best gesteld met de voorverpakte stamppotten. Dat stelt althans de Consumentenbond. De maaltijden zijn te zout en te vet.

Voorverpakte zuurkool- en andijviestampotten bevatten erg veel zout en verzadigd vet, blijkt uit een test die de Consumentenbond vrijdag publiceert in de Gezondgids.


Slecht

De consumentenorganisatie onderzocht het zoutgehalte en de vetzuursamenstelling van twintig kant-en-klare stamppotten. Van deze maaltijden scoort dertig procent slecht en 65 procent komt niet verder dan redelijk, stelt de bond.


Concrete afspraken

De Consumentenbond heeft de betrokken fabrikanten en winkeliers gevraagd de bereidingswijze te veranderen. Ook herhaalt de bond de oproep aan de overheid om concrete afspraken te maken met de industrie over een drastische beperking van het gebruik van zout.

Te veel zout kan zorgen voor een hogere bloeddruk, wat de kans op een beroerte of hartinfarct vergroot.

Lees ook:

Unox deelt 10.000 keer stamppot uit (+ foto's) (20 december 2007)

Meer groente in kant-en-klare maaltijden (5 september 2007)

Altijd op de hoogte blijven?