'Staking kan dagen duren

11 december 2006 Caroline Plas van der

OSS - De stakende medewerkers van vleeswarenfabriek Zwanenberg zijn meer dan gemotiveerd om de staking door te zetten, desnoods dagenlang. Dat zegt vakbondsbestuurder John Klijn.

OSS - De stakende medewerkers van vleeswarenfabriek Zwanenberg zijn meer dan gemotiveerd om de staking door te zetten, desnoods dagenlang. Dat zegt vakbondsbestuurder John Klijn.

Klijn gaat er dan ook van uit dat de staking nog langer gaat duren. 'We hebben tot nu toe geen enkele reactie van Zwanenberg gehad op ons ultimatum. Misschien hoopte de directie dat er toch geen actie zou komen, of denken ze dat het personeel dit niet lang kan volhouden.' Die illusie kan de FNV meteen wegnemen, weet Klijn. 'De mensen hebben niets te verliezen.'


De staking begon donderdagochtend om 6.00 uur, waarna de werknemers naar het nabijgelegen café Vivaldi togen. Daar was een actievergadering, waarin de strategie voor de komende dagen werd bepaald.

Bewaking

Mocht de directie bijvoorbeeld stiekem een bus met Polen naar binnen laten rijden, of met andere maatregelen komen, staan de 100 stakende werknemers binnen no time weer aan de poort.

Overigens is het bij wet verboden om een staking te breken door ander personeel in te huren. 'We hebben de uitzendbureaus in de regio ook al gewaarschuwd om geen mensen te leveren, anders zullen wij ze juridisch aanpakken', aldus Klijn.


Bij café Vivaldi was de verzamelplaats van stakers

  

 


(Foto's: Bart Nijs)

Geef uw mening over dit onderwerp bij De Stelling (zie rechtsboven)

Lees ook:

Staking: Zwanenberg mogelijk naar de rechter


Personeel Zwanenberg staakt


Archief:

FNV eist tiptop sociaal plan Zwanenberg (12 oktober 2006)


Zwanenberg sluit fabriek (9 oktober 2006)


Bekijk hier een videoreportage over de staking van Omroep Brabant (klik in het bericht op het televisietje)


'Bij de poort van Zwanenberg staat permanente bewaking', zegt Klijn. Een grote bus met daarin 24 uur per dag vijf tot zes FNV'ers, houdt de boel bij Zwanenberg in de gaten.

Altijd op de hoogte blijven?