Spareribs Trophy 2021 gaat naar Keurslager Tim Janssen

24 juni 2021 Redactie Vlees

Keurslager Tim Janssen uit Groesbeek won op 23 juni de Spareribs Trophy 2021. “Deze spareribs zijn met aandacht en expertise bereid", zei de jury over de winnende spareribs. "Ze zijn perfect met een goede malse bite. Echt een topper, complimenten!”

Koninklijke Nederlandse Slagers organiseerde deze vakwedstrijd. De winnaars werden vanwege de corona pandemie online bekend gemaakt. Naast de winst voor Keurslager Tim Janssen, ging de tweede prijs naar Barten’s Slagerij uit Zwijndrecht en Keurslager Beverdam uit Rijssen eindigde op de derde plaats.

De winnaar

De winnende slager was erg blij met de winst. “Wat ben ik trots en blij met dit resultaat! Voor de tweede keer staan wij in de finale en nu mogen wij ons winnaar noemen. Een mooi compliment van de jury en een beloning voor het harde werken aan dit ambachtelijke product”.

Tim Janssen is een van de jongste slagers in Nederland. Op zijn 21e opende hij zijn eigen Keurslagerij. Zorg voor de beste kwaliteit vlees staat hoog in het vaandel bij de slager. Naast de vele vleessoorten biedt Keurslagerij Tim Janssen ook salades, verse maaltijden en seizoensproducten aan.

De keuring

Meer dan 80 slagers deden mee aan deze website. Op 2 juni keurde de vakjury alle inzendingen zorgvuldig op basis van geur, smaak, samenstelling en bewerking. De keuring gebeurde onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De jury bestond uit William Hermanussen van Keurslager Hermanussen (winnaar 2019) en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Simon Kuijper en de Europese kampioenen Tessa Moerland en Josja Haagsma.

De jury over de keuring: “Het maken van een goede sparerib vraagt om vakmanschap. Er zijn zoveel factoren van invloed op het eindresultaat. De finalisten hebben allemaal een kwalitatief product ingezonden met een juiste kruiding. Dit zijn stuk voor stuk uitnodigende spareribs en zeker ook mooie producten voor op de barbecue.”

Overige finalisten

De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen zijn: 

KNS-vakwedstrijden

De Spareribs Trophy is één van de vakwedstrijden die KNS organiseert. Daarnaast organiseert KNS dit jaar ook nog de wedstrijd de Lekkerste Bal Gehakt. Eerder dit jaar vond de Grote Grillworsttest plaats. Keurslager Braamskamp won deze vakwedstrijd.

 

 

Altijd op de hoogte blijven?