Spare Ribs Trophy naar Kees van Selm

6 december 2007 redactie

SLAGERSWERELD - Keurslagerij Van Selm uit Schiedam heeft de Spare Ribs Trophy 2007 in de wacht gesleept. De samenstelling van de marinade en de bereidingswijze maken volgens de jury de spareribs erg smaakvol.

SLAGERSWERELD - Keurslagerij Van Selm uit Schiedam heeft de Spare Ribs Trophy 2007 in de wacht gesleept. De samenstelling van de marinade en de bereidingswijze maken volgens de jury de spareribs erg smaakvol.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie op 4 juni kregen ondernemerspaar Kees en Gea van Selm, dochter Mandy en de medewerkers van de slagerij de prijs uitgereikt uit handen van VVD-coryfee Hans Wiegel.



Dochter
'Mijn dochter Mandy is vooral verantwoordelijk voor dit succes en zij verdient alle credits,' stelt Kees van Selm. Juryvoorzitter en slager Piet van den Berg, SVO-docent Bert de Jonge en slager Rien Bezooijen riepen de keurslager uit tot winnaar vanwege de uitstekende kwaliteit, samenstelling, geur en smaak. Van Selm: 'Wij gebruiken de marinades van Verstegen als basis, met daarnaast verschillende toevoegingen volgens een eigen procedé. De spareribs worden veel verkocht. Het is helemaal in.'


De strijd om de Spare Ribs Trophy was dit jaar uiterst spannend. De drie genomineerden voor de titel, naast Keurslagerij Van Selm, Slagerij Rien van der Vliet uit Utrecht en Slagerij Zumbrink uit Cothen, kregen allemaal hoge rapportcijfers van de jury. Ruim zestig ambachtelijke slagersbedrijven hebben deelgenomen aan de wedstrijd, die bestond uit twee voorrondes en een finalekeuring. Onderdeel van de laatste keuring was een 'mystery guest', die spareribs aankocht bij de finalisten.

De wedstrijd om de Spare Ribs Trophy staat onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie.

Altijd op de hoogte blijven?