Spare Ribs Trophy 2009 naar slager Elshout

13 augustus 2012 Edwin Rensen

RIJSWIJK - De Spare Ribs Trophy 2009 is een prooi voor Keurslagerij Elshout uit Drunen. Tv-presentatrice, actrice en slagersdochter Nicolette van Dam reikte maandag de prijs uit.

RIJSWIJK - De Spare Ribs Trophy 2009 is een prooi voor Keurslagerij Elshout uit Drunen. Tv-presentatrice, actrice en slagersdochter Nicolette van Dam reikte maandag de prijs uit.  

De Groene Weg Slagerij Theo Pronk uit Rotterdam, Slagerij Verweij uit Harmelen en Keurslagerij Elshout uit Drunen hadden zich geplaatst voor de finale. Maar het was een dolgelukkige eigenaar Koen van Vugt van Keurslagerij Elshout die uit handen van Nicolette van Dam (staand derde van links) de trophy uitgereikt kreeg. De uitreiking vond gistermiddag plaats tijdens de heropening van het KNS-gebouw in Rijswijk.

Het winnende team.

Theo Pronk uit Rotterdam. Een tweede plek voor de biologische slager.

De derde prijs ging naar slagerij Verweij uit Harmelen. (foto's: Jan Willem Schouten)

‘Het bot moet als het ware van het vlees afvallen,’ verklaarde Van Vugt meteen na de uitreiking zijn overwinning. ‘Om dat te bereiken hebben we de afgelopen jaren, telkens de receptuur aangepast. De wedstrijd liep als een rode draad door de werkzaamheden in het bedrijf. Onze spareribs zijn licht zoetig, niet plakkerig door marinades en hebben een mooie bruinrode kleur.’ 

In eerdere edities was het net-niet, maar de jury oordeelde dit jaar dat de spareribs uit Drunen qua malsheid en beet onovertroffen zijn. Piet van den Berg van Nice to Meat, slager Rien Bezooijen uit Rotterdam en SVO-docent Bert de Jonge keurden de inzendingen van de finalisten. Van den Berg gaf aan dat in de laatste juryronde de nadruk lag op aantrekkelijkheid vanuit het oogpunt van de consument. ‘De klant moet in de winkel zin krijgen om het product te kopen. Als jurylid moet je je verplaatsen in de situatie van de klant bij de slager.' 

Meer in Slagerswereld.nl van 24 juli 2009.

 

Altijd op de hoogte blijven?