Snackproductie Van Loon ligt stil

attachment-001_food-image-VLS3611I01

TILBURG – Het zal nog enige tijd duren voordat de snackfabriek van Van Loon Vlees in Tilburg weer operationeel is. Dat zegt het bedrijf, naar aanleiding van de grote brand die maandagavond in het pand woedde.

TILBURG – Het zal nog enige tijd duren voordat de snackfabriek van Van Loon Vlees in Tilburg weer operationeel is. Dat zegt het bedrijf, naar aanleiding van de grote brand die maandagavond in het pand woedde.

De brand verwoestte een magazijn waar niet in gebruik zijnde machines en machine-onderdelen werden opgeslagen. De rest van het bedrijf liep geen directe brandschade op, maar wel veel roet- en waterschade. Alle grondstoffen, vleesproducten, kruiden en verpakkingsmaterialen worden vernietigd.

Oorzaak

Over de oorzaak van de brand is nog geen informatie bekend. De brandweer sprak maandag van mogelijke kortsluiting. De brand ontstond toen een schoonmaakploeg binnen aan het werk was.

Momenteel wordt onderzocht wat de precieze schade aan gebouwen, installaties en machines is. Waar mogelijk worden activiteiten overgeheveld naar andere locaties van Van Loon in Best of Eersel.

Voorraad

Het merendeel van de eindproducten werd bij derden op voorraad gehouden zodat de eerste leveringen door kunnen gaan. Alle klanten zijn ondertussen door Van Loon geïnformeerd over de situatie.

Van Loon houdt zich in Tilburg met name bezig met de productie van halalsnacks.

Lees ook:

Grote brand bij Van Loon (12 juni 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Meer berichten over branden

Lees ook
‘Techniek moet ons ambacht ondersteunen’

‘Techniek moet ons ambacht ondersteunen’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Thomas de With en De With Maaltijden.

‘Machinale verwerking gaat sneller en is uiterst hygiënisch’

‘Machinale verwerking gaat sneller en is uiterst hygiënisch’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het eerste deel van deze rondvraag met Hein Pije van Marel.

Verbufa breidt verkoopteam Nederland uit

Verbufa breidt verkoopteam Nederland uit

Maartje Keller is in februari in dienst getreden bij Verbufa. Zij vervult binnen de organisatie de rol van accountmanager.Keller heeft meer dan dertig jaar ervaring in de vlees- en voedingsmiddelenbranche en is sterk in het ontwikkelen van creatieve concepten voor de eindgebruiker en denkt mee in oplossingen bij productieprocessen. Eerder werkte zij...