Snackproductie Van Loon ligt stil

attachment-001_food-image-VLS3611I01

TILBURG – Het zal nog enige tijd duren voordat de snackfabriek van Van Loon Vlees in Tilburg weer operationeel is. Dat zegt het bedrijf, naar aanleiding van de grote brand die maandagavond in het pand woedde.

TILBURG – Het zal nog enige tijd duren voordat de snackfabriek van Van Loon Vlees in Tilburg weer operationeel is. Dat zegt het bedrijf, naar aanleiding van de grote brand die maandagavond in het pand woedde.

De brand verwoestte een magazijn waar niet in gebruik zijnde machines en machine-onderdelen werden opgeslagen. De rest van het bedrijf liep geen directe brandschade op, maar wel veel roet- en waterschade. Alle grondstoffen, vleesproducten, kruiden en verpakkingsmaterialen worden vernietigd.

Oorzaak

Over de oorzaak van de brand is nog geen informatie bekend. De brandweer sprak maandag van mogelijke kortsluiting. De brand ontstond toen een schoonmaakploeg binnen aan het werk was.

Momenteel wordt onderzocht wat de precieze schade aan gebouwen, installaties en machines is. Waar mogelijk worden activiteiten overgeheveld naar andere locaties van Van Loon in Best of Eersel.

Voorraad

Het merendeel van de eindproducten werd bij derden op voorraad gehouden zodat de eerste leveringen door kunnen gaan. Alle klanten zijn ondertussen door Van Loon geïnformeerd over de situatie.

Van Loon houdt zich in Tilburg met name bezig met de productie van halalsnacks.

Lees ook:

Grote brand bij Van Loon (12 juni 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Meer berichten over branden

Lees ook
Origineel gereviseerde MULTIVAC machines huren of kopen

Origineel gereviseerde MULTIVAC machines huren of kopen

Producenten van vers vlees en vleesproducten hebben bij MULTIVAC niet alleen de keuze uit  splinternieuwe verpakkings- of verwerkingsmachines. MULTIVAC reviseert namelijk ook gebruikte machines met originele onderdelen en komt hiermee tegemoet aan de klant die snel een machine geleverd wenst of een kleiner budget te besteden heeft. Wilt u uw productiecapaciteit...

‘Het werk in de slagerswereld verandert’

‘Het werk in de slagerswereld verandert’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het laatste deel van deze rondvraag met Anthonie Breugem van Bosgraaf Food & Hygiënetechniek.

‘Food is een degelijke sector’

‘Food is een degelijke sector’

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.” Vandaag het derde deel van deze rondvraag met Stephen van Uhm van Van Uhm BV.