Snackproductie Van Loon ligt stil

attachment-001_food-image-VLS3611I01

TILBURG – Het zal nog enige tijd duren voordat de snackfabriek van Van Loon Vlees in Tilburg weer operationeel is. Dat zegt het bedrijf, naar aanleiding van de grote brand die maandagavond in het pand woedde.

TILBURG – Het zal nog enige tijd duren voordat de snackfabriek van Van Loon Vlees in Tilburg weer operationeel is. Dat zegt het bedrijf, naar aanleiding van de grote brand die maandagavond in het pand woedde.

De brand verwoestte een magazijn waar niet in gebruik zijnde machines en machine-onderdelen werden opgeslagen. De rest van het bedrijf liep geen directe brandschade op, maar wel veel roet- en waterschade. Alle grondstoffen, vleesproducten, kruiden en verpakkingsmaterialen worden vernietigd.

Oorzaak

Over de oorzaak van de brand is nog geen informatie bekend. De brandweer sprak maandag van mogelijke kortsluiting. De brand ontstond toen een schoonmaakploeg binnen aan het werk was.

Momenteel wordt onderzocht wat de precieze schade aan gebouwen, installaties en machines is. Waar mogelijk worden activiteiten overgeheveld naar andere locaties van Van Loon in Best of Eersel.

Voorraad

Het merendeel van de eindproducten werd bij derden op voorraad gehouden zodat de eerste leveringen door kunnen gaan. Alle klanten zijn ondertussen door Van Loon geïnformeerd over de situatie.

Van Loon houdt zich in Tilburg met name bezig met de productie van halalsnacks.

Lees ook:

Grote brand bij Van Loon (12 juni 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Meer berichten over branden

Lees ook
De perfecte match tussen apparatuur en ambacht

De perfecte match tussen apparatuur en ambacht

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden.

Live training slicen & automatiseren met proefproductie

Live training slicen & automatiseren met proefproductie

In het splinternieuwe trainings- en applicatiecentrum van MULTIVAC werken meer dan 100 specialisten - van levensmiddelentechnologen tot werktuigbouwkundigen - aan op maat gemaakte verwerkings- en verpakkingslijnen.

Delmo: 'Goede machines zijn onontbeerlijk’

Delmo: 'Goede machines zijn onontbeerlijk’

De prijs-kwaliteitsverhouding en de service, dat waren voor Keurslager John Boere uit Haastrecht de belangrijkste redenen om voor Delmo te kiezen. Hij verving in de afgelopen jaren een groot deel van zijn oude machines, waaronder mengers, een cutter en een wolf van K+G Wetter. Een hele investering, maar Boere wil graag zijn tijd vooruit blijven.