Smokey Goodness Lowlands BBQ

Smokey Goodness Lowlands

Het afgelopen jaar was zakelijk gezien desastreus voor Jord Althuizen. Zijn vijf restaurants (waaronder Black Smoke in Rotterdam en Antwerpen), workshops, festivals: het stond – en staat – allemaal nagenoeg stil. Jord zelf dan weer niet: hij werkte hard aan zijn nieuwe Smokey Goodness-boek: Lowlands BBQ.

Nadat hij eerder inspiratie ‘voor de betere barbecue’ ophaalde in de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en Australië, was het nu tijd het eigen land te verkennen. “Hierin speelde corona natuurlijk mee. Ooit begon ik met mijn reizen omdat er in Nederland geen barbecuecultuur was. Daar is de afgelopen tien jaar verandering in gekomen. Ik ging op zoek naar inspiratie: wat trekken we hier in Nederland eigenlijk uit de grond aan groenten, en wat graast er op onze eigen velden?” Hij was aangenaam verrast.”Het zou mooi zijn als we meer in onze eigen achtertuin bij de lokale slager, visspecialist of boer kijken. Dan maak je de keten al korter.”

Jord mag dan het imago van de ultieme vleeseter hebben, hij ís dat niet. “Ik ben de ultieme barbecueër”, lacht hij droog. Eerder verschenen Smokey Goodness, Smokey Goodness 2, Smokey Goodness 3, Winter BBQ, No Worries BBQ, Burgers & BBQ Bites, BBQ Feast on Fire en Black Smoke.

Dossiers
Lees ook
Zoektocht naar de beste BBQ slager

Zoektocht naar de beste BBQ slager

Stichting Nationale BBQ weken gaat op zoek naar de beste BBQ slager. Hiermee wll de stichting slagers die het concept BBQ op een verrassende wijze invulling geven, ondersteunen. Aanmelden kan tot en met 15 januari 2022.

Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?

Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?

Over zelforganisatie bestaan talloze modellen. Ze beschrijven hoe je meer eigenaarschap bij je werknemers  creëert en ervoor zorgt dat je team zelf bepaalt wat hun doelen zijn én hoe ze die willen behalen. Maar wat werkt in de praktijk nou echt? Hoe voorkom je de bekende valkuilen, zoals oeverloos overleggen, doelloos rondzwemmen of...

Fuet van geitenvlees

Fuet van geitenvlees

Geitenvlees is duurzaam en lekker, maar onder consumenten nog weinig bekend. Hoog tijd dat daar verandering in komt, vindt worstmaker en vakdocent Ronnie Poeste. Hij gebruikt het geitenvlees voor een heerlijke fuet.