Smeva wint de NVKL Koeltrofee 2018

Uitreiking-Koeltrofee

Smeva Vision Mark II bedieningstoonbank heeft de NVKL Koeltrofee gewonnen.De Koeltrofee wordt elke twee jaar uitgereikt als blijk van waardering van de brancheorganisatie NVKL (Nederlandse Vereniging van ondernemingen op het gebied van de Koudetechniek en Luchtbehandeling) voor een gerealiseerde innovatie op het gebied van koudetechniek en/of klimaatbeheersing.

De Smeva Vision Mark II bedieningstoonbank viel in de prijzen, omdat het een uniek hygiënisch en ergonomisch ontwerp heeft in combinatie met betere koelprestatie met een hoge verdampingstemperatuur. De bedientoonbank viel op vanwege het slimme ontwerp. Directeur Charles Smets vindt het een grote eer: ‘Het is echt de beste toonbank ter wereld, het is fantastisch dat we deze erkenning krijgen.’

Laagste energieverbruik

Met een door TÜV gecertificeerde uitdroging van slechts 0,55 procent in 24 uur, heeft de Vision Mark II de laagst gemeten uitdroging van verse producten in een bedieningstoonbank. De verdamper en coldplate werken optimaal, waardoor de toonbank op een zuigdruk van -6°C kan draaien. Samen met de al zeer zuinige coldplate technologie resulteert dit in een extreem laag energieverbruik, het laagste op de markt.

Optimale verdeling

De techniek bestaat uit een ‘statisch’ licht geforceerde koeling, welke via een lamellen warmtewisselaar onder het werkblad aan de bedienzijde met een gekoeld spiraal onder het roestvast stalen etaleer plateau verbonden is. Dit resulteert in een optimale verdeling van de gekoelde lucht over de producten en tot een minimale inmenging van de warmere omgevingslucht.

Verduurzaming koudetechniek

Doordat Smeva met deze toonbank bijdraagt aan de verduurzaming in de koudetechniek, heeft zij op vrijdag 9 februari de prijs in ontvangst mogen nemen tijdens de VSK-beurs in Utrecht.

Vision-Mark-II_1
Lees ook
Delmo geeft praktisch advies voor kersverse ondernemer

Delmo geeft praktisch advies voor kersverse ondernemer

Bennebroek heeft sinds jaren weer een slagerij. Brian de Beer opende in maart Keurslagerij BeerZ. Een voormalige boekwinkel werd omgebouwd tot een gloednieuwe slagerij. Als nieuwbakken ondernemer kon hij bij de keuze voor machines het advies van Delmo goed gebruiken. “Ik ben heel tevreden over Delmo: niet alleen wat betreft het advies, maar ook de service...

‘De kracht van een vershof  is het gemak voor de klant’

‘De kracht van een vershof  is het gemak voor de klant’

De ondernemers families Bressers en van Hoof geloven heilig in de kracht van een vershof. Alle versproducten onder één dak, dat biedt volop gemak voor de klant. Daarom zijn ze er één gestart in Middelbeers – Vershof de Beerzen.

‘Het lijkt hier soms net een klein theater’

‘Het lijkt hier soms net een klein theater’

In een slagerij draait het in eerste instantie om de kwaliteit van de verkoopwaren en een goede service. Maar onderschat ook de rol van de winkelinrichting niet. Vandaag nemen we een kijkje bij Uw Slager Vleeschhouwerij van Cees van den Berg in Zetten. De slagerij van Cees van de Berg is klein, piepklein. “Wij noemen het een werkplaats...