Smakelijk rundvlees door wijndieet

13 augustus 2012 Caroline Plas van der

CANBERRA - Zestig Australische vleeskoeien die voor Japanse toprestaurants zijn bestemd, krijgen in wijn geweekt graan te eten om vlees van topkwaliteit te verkrijgen. Dat hebben Australische media maandag gemeld.

CANBERRA - Zestig Australische vleeskoeien die voor Japanse toprestaurants zijn bestemd, krijgen in wijn geweekt graan te eten om vlees van topkwaliteit te verkrijgen. Dat hebben Australische media maandag gemeld.

 

De tip is afkomstig van de Japanse chef Akio Yamamoto. Volgens Yamamoto is Margaret River Cabernet-Shiraz-Merlot het meest aangewezen. De koeien krijgen zestig dagen lang een liter rode wijn per dag.

 

Tipsy

Dat is niet genoeg om ze tipsy te krijgen, maar wel voldoende om de scherpe kantjes eraf te halen. ‘Het lijkt erop dat de antioxidanten die wij met rode wijn associëren, de kleur en de houdbaarheid van het vlees beïnvloeden. Uit tests blijkt dat het vlees zoeter smaakt’, aldus een veehouder.

Altijd op de hoogte blijven?