Smaakpolitie: 'Helft van broodjes döner kebab bedorven'

24 januari 2017 Vleesmagazine

SBS6-televisieprogramma 'Smaakpolitie' komt woensdag 25 januari met een reportage over de gesteldheid van broodjes döner kebab. De helft van de aangekochte producten bleek zo veel bacteriën te bevatten, dat ze bedorven mogen worden genoemd. Ook de E. coli-bacterie, de 'poepbacterie', werd in de broodjes döner kebab aangetroffen.

In het programma 'Smaakpolitie' neemt Rob Geus een kijkje in de keukens van Nederlandse horecabedrijven. Centraal staat de vraag 'Hoe is het gesteld met de hygiëne daar?'. Voor de uitzending van woensdag 25 januari vanaf 20.30 uur kochten redacteuren van het SBS6-programma bij diverse eetgelegenheden een broodje döner kebab. Daarvan bleek één op de twee broodjes bedorven, terwijl in sommige producten ook de E. coli-bacterie, de 'poepbacterie', werd aangetroffen.

Confrontatie

In de uitzending gaat Rob Geus de confrontatie aan met de verkopers van de broodjes döner kebab, waarbij hij zich hard maakt voor betere hygiëne in de eetgelegenheden die de zaakjes niet op orde hebben. Ook de uitkomsten van het onderzoek komen aan bod.

Altijd op de hoogte blijven?