Smaak centraal op seminar Meat Tech

13 augustus 2012 Peter de Weerd

WAGENINGEN - Meat Tech organiseert op 24 maart in het Restaurant van de Toekomst in Wageningen het seminar 'De proeve van Smaak'.

WAGENINGEN - Meat Tech organiseert op 24 maart in het Restaurant van de Toekomst in Wageningen het seminar ‘De proeve van Smaak’.

Het seminar is bedoeld voor productontwikkelaars, technologen, productmanagers en voor diegenen die een passie voor food, technologie en vooral smaak hebben. Smaak is in allerlei facetten in essentie mede de basis van het bestaan van de voedingsmiddelenindustrie .

Tijdens het seminar worden diverse facetten van smaak technologisch doorgrond en gelardeerd met praktische tips: Hoe krijgen we smaak opgesloten in vet, wat is de smaak van molecule tot mousse, kunnen we zout vervangen door peper, etc.

Naast het theoretisch gedeelte zullen ook de eigensmaakpapillen aan werk worden gezet. Het seminar heeft niet alleen een technologisch, maar ook een zeer praktisch karakter.

Programma :
13.30 - 14.00 uur Ontvangst en welkom

14.00 - 14.15 uur Opening door dagvoorzitter Dr. Clyde Don, Meattech en Nico Heukels , Restaurant van de Toekomst

14.15 - 15.00 uur Smaakmakers in de keuken - deel 1, Jan Groenewold, Cook & Chemist.

15.00 - 15.40 uur Kruiden en specerijen; de smaak van vroeger voor producten van morgen, Ir. Kees den Uijl, Koninklijke Euroma B.V.,

15.40 - 16.00 uur Pauze

16.00 - 16.30 uur Smaaktrends 2011, Helena Groothuizen, Innova MarketInsights

16.30 - 17.15 uur De smaak achter Umami, Timmers Food Creations

17.15 - 18.00 uur Buffet maaltijd

18.00 - 18.40 uur Smaakmakers in de keuken - deel 2, Jan Groenewold;

18.45 uur Afsluiting en borrel.

Het aantal plaatsen is beperkt. De kosten voor het bijwonen van het seminair bedragen € 220,- (excl. BTW), leden van Meat Tech betalen €170,- (excl. BTW). Opgeven via: seminair@meattech.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Voor meer informatie: www.meattech.nl

 

Altijd op de hoogte blijven?