Slow cooking: langzaam garen op de gasbarbecue

Hendi Green Fire deze foto bij tweede kader plaatsen

'Een trend die we steeds meer zien, is het garen op lage temperaturen of te wel slow cooking op de barbecue', zegt Corry Luyendijk van Hendi Food Service Equipment.

‘Slow cooking is het op lage temperatuur bereiden (onder de 90°C) van vlees. Bij een barbecue is het van belang dat men de kap dicht kan doen en dat er een thermometer is ingebouwd. Slow cooking gebeurt door middel van indirecte warmte, zodat de barbecue meer op een oven lijkt. Belangrijk is dat het vlees op een constante temperatuur wordt gegaard. Dit is op een gasbarbecue makkelijk te realiseren. Door het langzame opwarmen breekt het proteïnerijke spierweefsel af, waardoor het vlees mals wordt. Tegelijkertijd zorgt het smeltende vet dat vlees sappig en op smaak blijft.’ Luyendijk adviseert om bij slow cooking de bereidingstemperatuur circa 10 tot 15 graden hoger te kiezen dan de gewenste kerntemperatuur.

Specialist

Hendi is specialist in professionele gasbarbecues en produceert al bijna veertig jaar barbecues. ‘Naast de traditionele gasbarbecues zoals de Bake & Grillmasters zien we steeds meer belangstelling voor barbecues die uitgevoerd zijn in een zwaardere kwaliteit en met meerdere mogelijkheden zoals de Hendi Green Fire-barbecues’, vertelt Luyendijk. ‘Deze barbecues zijn veel minder windgevoelig door de verbeterde luchttoevoer en de windschermen. De Green Fire is volledig demontabel en gemakkelijk schoon te maken door de uitneembare branders en vetopvanglade.

Voor de Green Fire zijn alle accessoires los verkrijgbaar, zoals een rolkap met ingebouwde thermometer voor slow cooking, een wokhouder en wokpan, een spiesenhouder en diverse roosters en bakplaten. De Green Fire-barbecues zijn verkrijgbaar met twee, drie en vier branders.’

Lees ook
100.000 verkochte exemplaren van Smokey Goodness van Jord Althuizen

100.000 verkochte exemplaren van Smokey Goodness van Jord Althuizen

Er zijn 100.000 exemplaren verkocht van Smokey Goodness – het ultieme BBQ boek, het eerste boek van Jord Althuizen. Reden voor zijn uitgever Kosmos om hem in het zonnetje te zetten en een award te geven.

Barbecuetrends van 2021 volgens Deliveroo

Barbecuetrends van 2021 volgens Deliveroo

De barbecue blijft populair in Nederland. Reden voor Deliveroo om uit te zoeken wat de trends voor 2021 zijn. Volgens onderzoek van de maaltijdbezorger willen mensen meer experimenteren en nemen geen genoegen met alleen een speklap of kipsaté op de grill. Ook vroeg Deliveroo haar restaurantpartners naar de beste barbecue-hacks en -trends.

‘Supermarkten hebben ons hard nodig’

‘Supermarkten hebben ons hard nodig’

Barbecueën is populairder dan ooit. De liefde voor buiten koken groeit al jaren, maar nu er door corona zo weinig te beleven valt, zijn de barbecueproducten haast niet meer aan te slepen. De ambachtelijke slager kan zijn hart ophalen. Vandaag het laatste deel van deze rondvraag met Berry van Kruistum van Uw Slager ’t Pleintje.