Slimme geldkluis voor ondernemers in voedselsector

fd8c8df1-e3c9-4d96-9b5e-afd91d75b037

Om het aantal overvallen tegen te gaan in de voedselretail komen er steeds meer kluizen op de markt. Smart Safe is er daar één van. Renee Pater, oprichtster van bakkersketen BBROOD, voelt zich sinds de installatie van de kluizen een stuk veiliger.

Bij BBROOD werken ze nu een half jaar met de kluis. In alle zeven winkels staat een exemplaar en Renee Pater is enthousiast. ‘Als bakker ben je vaak doelwit, omdat kwaadwillenden het idee hebben dat er hier veel contant geld rondgaat. Andere kluizen zijn vaak toch nog gevoelig voor diefstal: we hebben zelfs meegemaakt dat inbrekers de hele kluis meenamen. Met de Smart Safe is dat niet mogelijk: zodra iemand de kluis meeneemt, wordt de inhoud meteen vernietigd. De wetenschap dat er voor inbrekers dus niets te halen valt, is heel fijn.’

Smart Safe

Eigenaren stoppen cash geld in de kluis en zodra dit door de sleuf valt, ligt de verantwoordelijkheid ervoor bij RCCS. De safe controleert het briefgeld op echtheid en telt het. Het bedrag wordt vervolgens op de rekening van de ondernemer gestort. Personeel hoeft niet meer naar de nachtkluis van de bank, want de met inkt beveiligde geldcassettes worden door RCCS opgehaald.

De kluis is voor niemand toegankelijk. RCCS komt de geldcassette die in de kluis zit ophalen zodra het nodig is en vervangt deze voor een lege geldcassette. De volle geldcassette kan pas worden geopend in een beveiligde ruimte van de cashverwerking. De inhoud wordt waardeloos als een overvaller de geldcassette probeert te openen.

Efficiënt

Pater vindt het werker met de nieuwe kluis ook efficiënt: ‘Het is ideaal dat je gedurende dag het geld gelijk kan afromen. Ook is het fijn dat het bedrag de volgende dag al op je rekening staat.’ RCCS ziet wanneer een kluis vol zit en haalt die dan zelf bij de winkelier op. ‘Ik heb er geen omkijken naar. En ze nemen dan ook meteen het muntgeld mee – wat me toch een rit naar de bank scheelt’, aldus de ondernemer.

Door een samenwerking met Eijsink Afrekensystemen weet de kassa precies hoeveel cash er in de kluis zit en nog hoeveel er in de la zelf ligt. Ook biedt RCCS een meekijkservice. De meldkamer van beveiligingsbedrijf Trigion kan namelijk via camera’s met de ondernemer meekijken met het openen en sluiten van de winkel.

Lees ook
Geld Verdienen aan overtollig voedsel

Geld Verdienen aan overtollig voedsel

De anti-verspillingsapp Too Good To Go wordt onder versondernemers steeds populairder. Zowel slagers als bakkers en visspecialisten raken hun overgebleven verse spullen voor een zacht prijsje kwijt aan de consumenten die bij de app zijn aangesloten. De zogeheten ‘Magic boxen’ vinden gretig aftrek. “Het is een win-win situatie,” klinkt het onder de...

Google en brancheorganisaties bieden online marketing workshop aan

Google en brancheorganisaties bieden online marketing workshop aan

Versspecialisten kunnen vanaf 18 oktober verschillende gratis workshops, masterclasses en coaching sessies volgen bij Google. Deze worden aangeboden in samenwerking van met brancheorganisaties VBW, VNV, ADN, NBOV en KNS.

Hoe zorg je ervoor dat nieuwe klanten ook ná corona blijven terugkomen?

Hoe zorg je ervoor dat nieuwe klanten ook ná corona blijven terugkomen?

Veel slagers doen goede zaken tijdens de coronacrisis, dankzij de komst van nieuwe klanten. Hoe zorg je ervoor dat die klanten ook na corona terugkomen? Ga met hen in gesprek, zegt Jessica Hoevenaars van Slagerij Dennis van de Ven in Schijndel. Hoevenaars weet waar ze over praat: vorig jaar werd zij benoemd tot branche erkende meesterverkoper.