SLIM-subsidie helpt een leerrijke werkomgeving te creëren

subsidie-geld

De arbeidsmarkt verandert. We werken meer op afstand en steeds digitaler. Zeker nu. Hierdoor zullen sommige banen veranderen of verdwijnen. Daarom is het belangrijk dat iedereen die werkt zich blijft ontwikkelen. De SLIM-regeling helpt mkb-ondernemers hierbij. Deze subsidie is tot en met 30 september 2020 aan te vragen.

Voor mkb-ondernemers kan het soms lastig zijn om scholing en ontwikkeling een plek te geven binnen het bedrijf. Bijvoorbeeld door tijdgebrek, hoge kosten of te weinig kennis over welke scholing nodig is. De SLIM-regeling helpt mkb-ondernemers om een leerrijke werkomgevin Slim-212x300 g te creëren en te investeren in de groei en ontwikkeling van de medewerkers en het bedrijf.

Waar is de SLIM-subsidie voor bedoeld?

De SLIM-subsidie is bedoeld voor mkb-ondernemers die willen investeren in leren en ontwikkelen binnen het bedrijf. De subsidie varieert van €5.000 tot maximaal €25.000. Hiermee kunnen ze de scholings- en opleidingsbehoeften in de onderneming in kaart brengen of gebruiken voor loopbaanadviezen voor medewerkers. Ook het oprichten van een bedrijfsschool en het aanbieden van een praktijkleerplaats in de derde leerweg komen in aanmerking voor de subsidie.

Aanvragen

Mkb-ondernemers uit alle sectoren kunnen een aanvraag indienen. Ze kunnen van de regeling gebruik maken als ze minder dan 250 werknemers in dienst hebt en de jaaromzet lager is dan 50 miljoen euro of een jaarbalans onder de 43 miljoen euro. De projecten moeten gericht zijn op leren en ontwikkelen. Om van de regeling gebruik te maken, moeten bedrijven zich als aanvrager registreren op het e-portaal van Uitvoering van Beleid.

Als er meer aanvragen binnenkomen dan budget beschikbaar is, worden de projecten op basis van lotingsvolgorde beoordeeld. Bij de eerste openstelling in maart zijn meer dan 20.000 aanvragen ingediend. Alleen complete aanvragen worden beoordeeld.

Investeer in de toekomst

Met de SLIM-subsidie is het aantrekkelijk om te investeren in de ontwikkeling van personeel en om het bedrijf toekomstproof te houden. Met de SLIM-subsidie krijgt de ondernemer 60 procent van de kosten om de leercultuur in je bedrijf te bevorderen van de overheid vergoed. Voor kleine bedrijven tot vijftig medewerkers is dit zelfs 80 procent. De initiatieven hebben een looptijd van twaalf maanden en moeten uiterlijk binnen drie maanden na toekenning starten.

Klik hier voor meer informatie over een leven lang ontwikkelen én ervaringen van andere mkb-ondernemers.

 
Lees ook
Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

In de praktijk blijkt dat veel ondernemers zich pas in een laat stadium van hun leven bezig houden met bedrijfsopvolging. Het is echter goed om hier tijdig bij stil te staan.

Verpakkingsspecial 2021 nu te lezen als digitaal magazine

Verpakkingsspecial 2021 nu te lezen als digitaal magazine

Alea Publishers lanceert de jaarlijkse Verpakkingsspecial als digitaal magazine. Deze maand wordt de papieren editie meegestuurd met alle food titels.

Bedrijven kampen met tekort personeel

Bedrijven kampen met tekort personeel

Treinen die niet kunnen rijden, restaurants en winkels die de openingstijden moeten aanpassen, schoolklassen die naar huis worden gestuurd. Allemaal vanwege een tekort aan personeel. Een kwart van de Nederlandse bedrijven kampt hiermee.