Sligro en Hanos blijven wél kalfsvlees verkopen

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

AMSTERDAM – Hoewel Wakker Dier anders wil doen voorkomen, is bij Sligro en Hanos nog gewoon kalfsvlees voor de horeca te koop.

AMSTERDAM – Hoewel Wakker Dier anders wil doen voorkomen, is bij Sligro en Hanos nog gewoon kalfsvlees voor de horeca te koop.


Volgens woordvoerders van de bedrijven ligt het bericht dat Wakker Dier vandaag naar buiten bracht een stuk genuanceerder, meldt het Agrarisch Dagblad.

De horecagroothandels verkopen alleen nog blank en rosé kalfsvlees met het Beter Leven Kenmerk, dat door VanDrie Group wordt geproduceerd.


‘Gezwicht voor de druk van Wakker Dier' zijn Sligro en Hanos absoluut niet. ‘We verkochten al lang geen blank kalfsvlees zonder Beter Leven kenmerk meer’, stelt de Sligro-woordvoerder.

‘Wij zijn gestopt toen ook supermarkten ermee stopten en hebben dat destijds ook aan Wakker Dier laten weten toen ze hun campagne op ons richtten. Het bericht verbaasde me, blijkbaar vonden ze het nu tijd voor wat publiciteit en willen zij de credits voor onze beslissing’, zegt een woordvoerder van Hanos.

‘Wij laten ons niet onder druk zetten door organisaties als Wakker Dier.’

Lees ook:

Blank kalfsvlees weg bij Sligro, Hanos, Makro (12 november 2009)

Wat doet VanDrie Group nog in Nederland? (3 oktober 2009)

Column Gevild: Liegebeesten (6 september 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over kalfsvlees

Alle berichten over Wakker Dier

Altijd op de hoogte blijven?