Slavakto vindt plaats op 4 en 5 oktober

Slavakto 2022_4 en 5 oktober

Najaar 2022 vindt de slagersvakbeurs Slavakto weer plaats. Op 4 en 5 oktober opent de Werkspoorkathedraal in Utrecht de deuren voor twee dagen lang inspiratie, innovatie en ontmoeting. Deze editie heeft als thema: ‘De wereld aan je voeten’.

De Slavakto biedt inspiratie voor iedereen die in de slagersbranche werkt. Twee dagen presenteren de exposanten zich op de beursvloer. Daarnaast geven toonaangevende slagers masterclasses en zijn er presentaties van sprekers uit binnen- en buitenland.

Nieuwe datum

In eerste instantie stond de Slavakto gepland voor 3 en 4 oktober. Maar op 3 oktober vindt de Visbeurs van Spakenburg plaats. Veel exposanten staan zowel op de Slavakto en de Visbeurs. Daarom heeft de organisatie besloten om de Slavakto 2022 een dag te verschuiven. “Om zo onze exposanten de gelegenheid te geven zich op beide beurzen te presenteren.”

Vakwedstrijden

Ook deze editie vormen de vakwedstrijden weer een belangrijk onderdeel van de Slavakto. Dit jaar voegt de organisatie nieuwe rubrieken toe. Inschrijving voor de vakwedstrijden is later dit jaar mogelijk.

Slavakto

De Slavakto, de Slagers Vak Tentoonstelling, is een driejaarlijkse vakbeurs voor de slager en de vleesprofessional. De vorige editie vond plaats op 5 en 6 november 2018. Toen bezochten zo'n 5000 bezoekers de uitgebreide beursvloer waar exposanten hun nieuwste producten en vindingen toonden. Daarnaast waren er verschillende wedstrijden, waaronder de slagersvakwedstrijden, de prijsuitreiking van de Lekkerste Bal Gehakt en het Perfecte Pekelvlees.

 

Dossiers
Lees ook
Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet

Het kan door omstandigheden gebeuren dat je te laat op het werk komt. Kan het structureel te laat komen op het werk voor ontslag op staande voet zorgen?

Maaltijden van de slager

Maaltijden van de slager

Maaltijden zijn niet meer weg te denken uit het assortiment van veel slagers. En het aandeel groeit alleen maar. Het is niet alleen zaak om verser en beter te zijn dan de supermarkten, maar ook om je te onderscheiden van andere versspecialisten die maaltijden verkopen. Wat heb je, naast je eigen kwaliteitsvlees, daarvoor nodig?

Consumentengedrag in kaart (deel 2): ‘Gebruik van claims kan waardevol zijn’

Consumentengedrag in kaart (deel 2): ‘Gebruik van claims kan waardevol zijn’

Hoe ziet de klant van morgen eruit? In Vleesmagazine 8 van 2021 signaleerde Susanne Danes van FoodBase drie belangrijke ontwikkelingen binnen de versbranche. In deel 2 vertelt haar collega Linda van Zonsbeek over claims en hoe je hiermee inspeelt op gezondheidsmotieven van klanten.