Slavakto: Verstegen presenteert Nordic

attachment-001_food-image-1064065

Met de nieuwe lijn biedt Verstegen de slager inspiratie om in te spelen op de opkomende trend van de Scandinavische keuken. De Scandinavische keuken maakt een opmars in de top-50 van beste restaurants ter wereld. Het beste restaurant ter wereld van 2011 én 2012 (Noma) staat in Kopenhagen. Deze trend is ook in Nederland niet onopgemerkt gebleven; diverse consumentenbladen besteedden al aandacht aan de ‘Nordic Kitchen’. Toch is de Scandinavische keuken nog niet echt doorgebroken bij de consument thuis. Daar liggen kansen voor de slager, signaleert Jeroen van der Graaf, Creatief Innovatiemanager bij Verstegen.

Met de nieuwe Nordic-lijn wil Verstegen de Scandinavische keuken meer bekendheid geven bij Nederlandse versspecialisten en consumenten. Eerlijk, lokaal en puur zijn belangrijke kenmerken van de Nordic Kitchen. De producten zijn robuust en er wordt veel gewerkt met zaden, bessen en gedroogde kruiden. De Nordic-serie is op deze kenmerken gebaseerd. 'Met Nordic kan de slager producten verkopen met een verhaal', vertelt Van der Graaf. 'Hij kan er onderscheidende, kleurrijke producten mee maken met een bourgondische uitstraling en zijn klanten zo kennis laten maken met de nieuwste trends. Je hebt voor de feestdagen echt iets unieks in je toonbank.'

Slavakto

Verstegen introduceert de nieuwe Nordic-lijn op de Slavakto die van 17 tot en met 19 september plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht (stand A010). Slagers kunnen de producten vanaf dan bestellen. De introductie wordt groots aangepakt. Zo zal er een spectaculaire demonstratie worden gegeven om bezoekers in Nordic sferen te brengen. 'Op onze stand van 100 vierkante meter presenteren we twee vierkante koelvitrines met daarin gerechten die je met Nordic kunt bereiden', geeft Van der Graaf te kennen. 'We geven verschillende demo’s en houden natuurlijk proeverijen.' Meer info volgt snel op www.verstegen.nl.

Lees ook
Onderzoek Consumentenbond | Kruidenmixen bevatten weinig kruiden

Onderzoek Consumentenbond | Kruidenmixen bevatten weinig kruiden

Zakjes en potjes kruidenmix bevatten weinig en kruiden en specerijen en juist veel goedkope opvullende ingrediënten zoals zout, (paneer)meel, suiker of groentepoeder. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.

Epos ondersteunt snelgroeiende boerderijwinkel Puur Brabant

Epos ondersteunt snelgroeiende boerderijwinkel Puur Brabant

Puur Brabant in het Brabantse Nijnsel is wat je noemt een succesformule. Feitelijk is het een complete boerderij-supermarkt en specialist in streekproducten. Het bedrijf werkt principieel zo gluten- en allergenenvrij mogelijk.

Thema Slavakto 2022 bekend

Thema Slavakto 2022 bekend

Volgend jaar, op 3 en 4 oktober 2022, vindt de Slavakto weer plaats. Het thema van de slagersbeurs is bekend: ‘De wereld aan je voeten’ voor de slagers van nu en later.