Slagerszoon opent worstspeciaalzaak in Arnhem

7 november 2016

Voormalig chefkok en slagerszoon Matthias Peuser opent de eerste worstspeciaalzaak in Arnhem: Woarst. De zaak is mede gefinancierd door crowdfunding. In de winkel zullen alle ingrediënten voor een borrel te vinden zijn: droge worst, wijn, bier en belegde broodjes.

Matthias Peuser, eigenaar van Woarst, is voor zijn speciaalzaak continu op zoek naar producten die in Nederland nog niet verkrijgbaar zijn of waarvan de kwaliteit superieur is aan de reeds bestaande producten. ‘De Nederlandse consument stelt steeds hogere eisen aan haar ingrediënten en Woarst zorgt er dan ook voor dat wij met ons aanbod hier voortdurend op inspelen’, aldus Matthias Peuser. De ondernemer (van afkomst Duits/Engels en inmiddels Nederlander) is geboren in een slagersfamilie en heeft 30 jaar horecaervaring. Hij werkte onder andere in diverse posities bij Hilton Hotel in London en op de cateringafdeling van het bekende luxe warenhuis Harrods. Nu is het tijd voor een volgende stap: zijn eigen concept.

Crowdfunding

Voor Woarst heeft Peuser een crowdfunding opgericht bij CrowdAboutNow. Op die manier krijgt hij niet alleen zijn financiering rond, maar verzamelt hij tegelijkertijd een betrokken crowd om zich heen. Het doelbedrag van €60.000 gebruikt hij om een voorraad in te kopen, vervoer te regelen voor partijen en fairs én de winkel van ruige inventaris te voorzien.

Altijd op de hoogte blijven?