Slagerszoon en tattoo-koning Schiffmacher lanceert koksmes

schiffmacher

Slagerszoon en tatoeëerder Henk Schiffmacher brengt een limited edition koksmes uit. Hij is een samenwerking aangegaan met het merk Diamant Sabatier.

Op 11 september vindt de grootse lancering plaats in de Bijenkorf Amsterdam. Het koksmes, genaamd Louise, wordt opgedragen aan zijn vrouw Louise Schiffmacher. Het lemmet is gegraveerd met één van de iconische ontwerpen van Henk Schiffmacher.

Slagersfamilie

De link tussen Schiffmacher, een koksmes en de Bijenkorf is snel gemaakt. Hij komt namelijk uit een slagersfamilie en is al sinds hij klein was bekend met het vak. Op 16-jarige leeftijd reed slagerszoon Henk op zijn brommertje naar zijn allereerste baan: etaleur bij De Bijenkorf Amsterdam. Het mes symboliseert hiermee de samensmelting van de passies en geschiedenis van de wereldbekende tatoeëerder. Henk broers Peter runt sinds 1990 de slagerij in Harderwijk, die hij overnam van hun vader.

Messenduo

Het Louise kokmes van 23cm wordt samen met een speciaal klein mes uitgebracht. Dit zakmes, genaamd Chef’s Mate, is voor zowel de professionele als de hobbykok een onmisbaar item voor de laatste finishing touch van een gerecht. Het messenduo heeft een gegraveerd lemmet en is verpakt in een luxe geschenkdoos. De Diamant Sabatier Louise set is in beperkte oplage verkrijgbaar bij de Bijenkorf.

Isaac's Bar

De lancering begint om 16.00 uur in Isaac’s Bar in de Bijenkorf met een persmoment. Hierna zullen Henk en Louise Schiffmacher de pers te woord staan. Aansluitend zal er om 18.30 uur een exclusief Bijenkorf memberevent plaatsvinden. Van 19.30 uur is Isaac’s Bar open voor publiek en zal Henk tot 20.00 uur handtekeningen uitdelen.

Lees ook: 190 jaar Slagerij Schiffmacher

 
Lees ook
Toch als een spin in mijn web

Toch als een spin in mijn web

In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Franny van Linschoten en Christiaan Verkuijl buigen zich dit keer over het slagersvak.

Koos van Essen volgt Ad Bergwerff op als voorzitter KNS

Koos van Essen volgt Ad Bergwerff op als voorzitter KNS

Toen hij zitting nam in het bestuur van branchevereniging KNS (Koninklijke Nederlandse Slagers), had hij al de ambitie om op termijn voorzitter te worden. Koos van Essen windt er geen doekjes om. Als hij zich ergens voor inzet, dan graag aan het roer.

‘Bij ons geen eenheidsworst’

‘Bij ons geen eenheidsworst’

Wat voor bedrijf je ook runt, zonder digitale hard- en software red je het (bijna) niet meer. Misschien helpt een beetje omdenken: niet automatiseren omdat het moet, maar omdat het je een scala aan (nieuwe) mogelijkheden kan opleveren. Vandaag het eerste voorbeeld: Hillegonda van den Berg - Van den Berg Vleesexperts.