Slagerspromotie in Week van het Ambacht

attachment-001_food-image-VLS12260I01

JOURE - Van 16 tot en met 24 april organiseert het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) voor de vierde maal de Week van het Ambacht. De slagersbranche is goed vertegenwoordigd.

JOURE - Van 16 tot en met 24 april organiseert het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) voor de vierde maal de Week van het Ambacht. De slagersbranche is goed vertegenwoordigd.

De komende week staat de ambachtseconomie centraal en is er veel aandacht voor onderwijs, imago, ondernemerschap en vakmanschap. De ambachtelijke slagerij-, bakkerij-, en versbranche doen gezamenlijk mee aan dit evenement en promoten het ambachtelijke vak onder scholieren, werkzoekenden en andere belangstellenden.

Op vrijdag 16 april is de aftrap in Joure, waarna het ambachtencircus een vervolg krijgt in de steden Groningen, Hengelo, Heerhugowaard, Nieuwegein en Dordrecht. De branches hebben een gezamenlijke stand.

Enthousiasmeren
In de verschillende steden worden de diverse versberoepen aan de hand van demonstraties onder de aandacht van het publiek gebracht. De demonstraties worden verzorgd door jonge, enthousiaste mensen die werkzaam zijn in de bakkerij-, slagers- en versbranche.

De plaatselijke bakker zorgt voor dagvers brood dat wordt belegd met vlees van de plaatselijke slager. Ook zijn er demonstraties en workshops. Leerlingen van SVO geven demonstraties in het bereiden van versproducten en maken hapjes voor de bezoekers. Dit alles met het doel om de bezoekers enthousiast te maken voor de diverse versberoepen.

Data en locaties Week van het Ambacht 2010:
16 april 2010, Bornego College, Joure
19 april 2010, TCN Media Centrale, Groningen
20 april 2010, ROC Twente, Hengelo
21 april 2010, Sporthal Zuid, Heerhugowaard
22 april 2010, Heidehal, Nieuwegein
23 april 2010, Stedelijk Dalton College, Dordrecht

De openingstijden zijn tussen 10.00 en 15.00 uur.

Lees ook:
Slagers overleven door kwaliteit (9 april 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over ambacht

 

Lees ook
Inschrijving Confrerie des chevaliers 2021 gestart

Inschrijving Confrerie des chevaliers 2021 gestart

Slagers kunnen zich inschrijven voor de internationale slagersvakwedstrijd Confrerie des chevaliers 2021. De keuringen vinden plaats op 23 en 24 januari.Wie wint in 2021 onze grote internationale prijs in het jubileumjaar van de Confrerie des chevaliers? Om deze belangrijke internationale prijs te winnen, dienen slagers met ten minste twee producten...

KNS: ‘Slagers moeten open blijven tijdens eventuele lockdown’

KNS: ‘Slagers moeten open blijven tijdens eventuele lockdown’

In de media valt het woord ‘lockdown’ steeds vaker. Dit roept bij veel slagers vragen op. Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de slagerijen open kunnen blijven, net als eerder dit jaar.‘Vanaf het begin doen wij er alles aan om jou zo goed mogelijk te ondersteunen in het naleven van de maatregelen,...

Tips bij het inkopen, bewerken en bereiden van wild

Tips bij het inkopen, bewerken en bereiden van wild

Bij het aankopen en bewerken van wild dienen slagers rekening te houden met aanvullende eisen. Zo moet het wild bijvoorbeeld gescheiden van het andere vlees worden bewerkt. Ook de bereiding van wild verdient aandacht. Het allerlekkerste is het om het wild zo puur mogelijk te bereiden met zout, peper of wildkruiden. Dan blijft de pure smaak van het...