Slagerspassie lanceert kennismodule veilig werken slagerij

Veilig werken in de slagerij_Slagerspassie

Veilig werken is belangrijk in de slagerij. Bijna 17.000 medewerkers werken dagelijks met messen, snijmachines, cutters en meer. Daarom komt Slagerspassie met de nieuwe online kennismodule Veilig werken.

Werknemers uit de slagersbranche kunnen met de module Veilig werken online kennis opdoen over hoe ze veilig werken in de dagelijkse praktijk. Na het doorlopen van de module maken deelnemers een online toets. Bij voldoende resultaat krijgen zij een certificaat.

In de module komen onder andere ‘snijden’, ‘staan’, ‘tillen’, ‘veilig werken met machines’ en ‘biologische agentia’ aanbod. De leerstof is opgedeeld in drie verschillende magazines zodat een deelnemer de stof stapsgewijs doorloopt. Deze online module is gericht op werknemers en werkgevers in de slagerij en het ambachtelijke vleesproductiebedrijf.

Veilige werkplek

“Met de introductie van deze nieuwe module op Slagerspassie stimuleren wij werkgevers en werknemers om continu aandacht te hebben en te houden voor een veilige werkplek voor iedereen die werkt in de slagerij”, aldus Wim van den Brink, bestuurslid Stichting Vormings- en Ontwikkelingsfonds in het Slagersbedrijf (VOS) namens Koninklijke Nederlandse Slagers..

“De basis voor veilig werken ligt bij voorlichting en kennis. Het is heel waardevol voor werkgever én werknemer dat deze module op Slagerspassie er is. Samen zorgen we voor een veilige werkplek” vult Wilma Daams-Van Geyn, bestuurslid Stichting Vormings- en Ontwikkelingsfonds in het Slagersbedrijf (VOS) namens FNV aan.

Slagerspassie

Slagerspassie biedt kennis en inspiratie over allerlei onderwerpen voor zowel ondernemers als medewerkers uit de slagersbranche. Naast de module Veilig Werken is er ook de module ‘hygiënisch werken’. De modules zijn toegankelijk via de computer, tablet of app.

Het platform is een initiatief van de stichting Vormings- en Ontwikkelingsfonds in het Slagersbedrijf (VOS) waarin de Koninklijke Nederlandse Slagers, FNV en CNV Vakmensen, zijn verenigd in het bestuur. De financiering van dit project wordt gedaan door Stichting VOS.

Dossiers
Lees ook
Tips en tricks voor de Slavakto-vakwedstrijden

Tips en tricks voor de Slavakto-vakwedstrijden

Menig collega droomt van een mooie bekroning of kampioenschap bij de Slavakto-vakwedstrijden. Maar het behalen van een prijs gaat niet vanzelf. In dit artikel deel ik tips en tricks en do’s en don’ts die u kunnen helpen een hogere score te verwezenlijken.

Enquête: Wat merken slagers van stijgende energieprijzen

Enquête: Wat merken slagers van stijgende energieprijzen

MKB-Nederland en VNO-NCW onderzoeken met een enquête welke effecten de stijgende energieprijzen op de bedrijfsvoering van ondernemers hebben. Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) roept slagers op om deel te nemen aan dit onderzoek.

Productontwikkeling in de vleesbranche

Productontwikkeling in de vleesbranche

Of het in de vleessector nou gaat om het ontwikkelen van machinerie, vleesproducten of ingrediënten: aandacht voor duurzaamheid, gezondheid en milieu is evident. Maar ook gemak is een belangrijke voorwaarde anno 2022, zowel in de techniek voor vleesverwerking als bij het koken door de consument.