Slagerspassie lanceert kennismodule veilig werken slagerij

Veilig werken in de slagerij_Slagerspassie

Veilig werken is belangrijk in de slagerij. Bijna 17.000 medewerkers werken dagelijks met messen, snijmachines, cutters en meer. Daarom komt Slagerspassie met de nieuwe online kennismodule Veilig werken.

Werknemers uit de slagersbranche kunnen met de module Veilig werken online kennis opdoen over hoe ze veilig werken in de dagelijkse praktijk. Na het doorlopen van de module maken deelnemers een online toets. Bij voldoende resultaat krijgen zij een certificaat.

In de module komen onder andere ‘snijden’, ‘staan’, ‘tillen’, ‘veilig werken met machines’ en ‘biologische agentia’ aanbod. De leerstof is opgedeeld in drie verschillende magazines zodat een deelnemer de stof stapsgewijs doorloopt. Deze online module is gericht op werknemers en werkgevers in de slagerij en het ambachtelijke vleesproductiebedrijf.

Veilige werkplek

“Met de introductie van deze nieuwe module op Slagerspassie stimuleren wij werkgevers en werknemers om continu aandacht te hebben en te houden voor een veilige werkplek voor iedereen die werkt in de slagerij”, aldus Wim van den Brink, bestuurslid Stichting Vormings- en Ontwikkelingsfonds in het Slagersbedrijf (VOS) namens Koninklijke Nederlandse Slagers..

“De basis voor veilig werken ligt bij voorlichting en kennis. Het is heel waardevol voor werkgever én werknemer dat deze module op Slagerspassie er is. Samen zorgen we voor een veilige werkplek” vult Wilma Daams-Van Geyn, bestuurslid Stichting Vormings- en Ontwikkelingsfonds in het Slagersbedrijf (VOS) namens FNV aan.

Slagerspassie

Slagerspassie biedt kennis en inspiratie over allerlei onderwerpen voor zowel ondernemers als medewerkers uit de slagersbranche. Naast de module Veilig Werken is er ook de module ‘hygiënisch werken’. De modules zijn toegankelijk via de computer, tablet of app.

Het platform is een initiatief van de stichting Vormings- en Ontwikkelingsfonds in het Slagersbedrijf (VOS) waarin de Koninklijke Nederlandse Slagers, FNV en CNV Vakmensen, zijn verenigd in het bestuur. De financiering van dit project wordt gedaan door Stichting VOS.

Dossiers
Lees ook
‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het derde deel van deze rondvraag...

Grootste slagerij van Noord-Nederland opent deuren in Groningen

Grootste slagerij van Noord-Nederland opent deuren in Groningen

Op 23 juli openden de oprichters van Just Meat de deuren van hun slagerij in Groningen, vlakbij de Martinitoren. Het is meteen de grootste slagerij van Noord-Nederland. De moderne halalslagerij is volgens de eigenaren een slagerij voor iedereen. Het filiaal is gevuld met 14 meter lange vitrines, die vol liggen met rund, schaap, lam, geit, kip en konijn;...

FIA richt ondernemersvereniging op

FIA richt ondernemersvereniging op

De Food Innovation Academy (FIA) heeft de FIA-bedrijvenvereniging opgericht. Het doel van de vereniging is om samen met mbo- en hbo-opleiders binnen de FIA te voorzien in voldoende goedgekwalificeerde medewerkers in de food-productiebedrijven in de regio Rijnmond. Dit om dreigende tekorten tegen te gaan. Met de komst van de vereniging wil FIA richting...