Slagersopleiding wordt populairder

attachment-001_food-image-VLS14603I01

ZWOLLE - Het aantal leerlingen aan de Slagers Vak Opleiding (SVO) stijgt. Vierduizend leerlingen telt de school en dat is 5 procent meer dan vorig jaar.

ZWOLLE - Het aantal leerlingen aan de Slagers Vak Opleiding (SVO) stijgt. Vierduizend leerlingen telt de school en dat is 5 procent meer dan vorig jaar.

'Tien jaar geleden moest je je bijna schamen als je zei dat je slager was', zegt Jan Traanman, manager SVO regio Noord in Metro. 'Het was geen sexy beroep, mensen dachten aan vies, zwaar en bloederig werk. De branche heeft de laatste jaren een beter imago gekregen, door mooie producten te maken en voedingsadvies te geven.'

Acht vestigingen verdeeld over Nederland telt de SVO, maar om het groeiend aantal leerlingen aan te kunnen, opende vorige week een nieuw gebouw bij de SVO in Zwolle. Naast het slagersvak biedt de school ook opleidingen tot visspecialist en versspecialist.
'Er is veel vraag naar jonge ambachtslieden', zegt Traanman. 'Alle leerlingen op deze school hebben al een baan, ze werken vier dagen en gaan een dag naar school. Het is nu zelfs zo dat ik gebeld word door werkgevers met de vraag of ik nog een goede slagers leerling weet.'

Lees ook:
SVO-locatie Zwolle klaar voor toekomst

 

Lees ook
‘Ik wil nu álles weten over de slagerij’

‘Ik wil nu álles weten over de slagerij’

Demi van Wijk (25) is verkoopster in de slagerij, maar stond ook regelmatig over het muurtje van de productie te gluren. Ze wil graag slager worden en uiteindelijk haar eigen slagerij openen. Daarom doet ze nu de mbo-opleiding Productiemedewerker slagerij bij SVO.

Toename bakkers, viswinkels en slagerijen in 2021

Toename bakkers, viswinkels en slagerijen in 2021

Het afgelopen jaar is het aantal winkels voor het eerst sinds 2010 toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Er zijn vooral winkels die voedingsmiddelen verkopen bijgekomen, zoals supermarkten, (banket)bakers, slijterijen en viswinkels.

SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO vakopleiding food, opleider voor foodprofessionals, start met een praktijkgericht trainingsaanbod onder de naam SVO food academy.