Slagers strijden om de ‘Ideale Hamburger’ bij restaurant Kelly’s

25 augustus 2015 Vleesmagazine

Twaalf gerenommeerde slagers uit Nederland gaan woensdag 26 augustus de strijd aan om de meest 'Ideale Hamburger' te maken. Restaurant Kelly's in Wageningen in samenwerking met Heijdra Vleesvee van Anita en Edwin Heijdra organiseren de wedstrijd.

Bij restaurant Kelly’s zullen de gerenommeerde slagers van Nederland strijden om de eer, wie heeft het recept voor de meest 'Ideale Hamburger'? Daarvoor krijgen ze elk twee kilo vlees van Heijdra Vleesvee. Zelf mogen de slagers bepalen hoe fijngemalen het vlees moet worden en zo hun ‘Ideale Hamburger’ maken. De hamburgers worden beoordeeld door een vakjury.

Kelly’s

Sinds mei is Restaurant Kelly's aan het 5 mei Plein in Wageningen tegenover Hotel de Wereld geopend. Het is een Texaans BBQ/Grill restaurant vernoemd naar Kelly Steward. Kelly en Bill Steward wonen op de Texaanse prairy en leven een eenvoudig leven daarbij genietend van goede maaltijden bereid in een typisch Texaanse barbecue, een Pitt. De menukaart is gevarieerd met gerechten als loaded nacho's, enchillada's, steaks, brisket en pulled porc, maar ook hotdogs en hamburgers.

Heijdra Vleesvee

Anita en Edwin Heijdra van Heijdra Vleesvee zijn begonnen met een nieuw project in Nederland, de dubbeldoelkoeien. Daarbij krijgen gezonde Hollandse melkkoeien na een nauwkeurige selectie een tweede leven als vleeskoe. De koeien komen nadat ze uitgemolken zijn in plaats van het slachthuis, bij Heijdra Vleesvee terecht. Daar krijgen ze een speciaal dieet dat ervoor zorgt dat het vlees mals wordt. Eerlijk vlees van Hollandse koeien. Restaurant Kelly's is een samenwerking aangegaan met Heijdra Vleesvee, omdat het vlees weer de echte smaak van vroeger heeft, aldus Jaap Venendaal eigenaar van Restaurant Kelly's.

Vanaf 27 augustus tot en met eind september zal de ‘Ideale Hamburger’ als special bij restaurant Kelly's worden geserveerd.

Altijd op de hoogte blijven?