Slagers op de bres voor voedselbanken

13 augustus 2012 Edwin Rensen

RIJSWIJK - Tijdens de benefietuitzending 'Effe geen cent te makken' zullen drie slagers namens de deelnemende slagers en de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie een cheque van € 25.000 overhandigen aan Linda de Mol. Het programma wordt donderdag 11 december uitgezonden door RTL.

RIJSWIJK - Tijdens de benefietuitzending ‘Effe geen cent te makken’ zullen drie slagers namens de deelnemende slagers en de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie een cheque van € 25.000 overhandigen aan Linda de Mol. Het programma wordt donderdag 11 december uitgezonden door RTL.

Het doel van de uitzending is om zoveel mogelijk fondsen en donateurs te werven voor alle voedselbanken in Nederland. Voedselbanken staan centraal in de achtdelige docusoap ‘Effe geen cent te makken'. Hierin wordt de familie Froger gevolgd als zij een maand lang moet rondkomen van een inkomen op bijstandsniveau. De deelnemende slagers doneren van elke in de maand december verkochte rollade € 0,50 aan dit goede doel.

Met de slogan ‘Effe geen cent te makken’ is een speciale poster ontwikkeld. Slagers die meedoen aan deze actie zijn te herkennen aan deze poster. Verschillende slagers verlenen graag hun medewerking omdat ze - vaak op individuele basis -  regionale voedselbanken al financieel ondersteunen. Na afloop van de uitzending krijgt het publiek een ambachtelijk gemaakte rookworst van Slagerij Jeroen de Vries uit Alkmaar.


 

Altijd op de hoogte blijven?