Slagers maken zich op voor Grote Grillworsttest

Winnaar-Grote-Grillworsttest-2019-Topslagerij-Van-de-Weg

Slagers maken zich op voor de Grote Grillworsttest. De prijsuitreiking vindt plaats op 30 maart.

Slagers kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de Grote Grillworsttest laat de organiserende Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) weten.

Twee grillworsten

Deelname is voorbehouden aan slagersbedrijven, aangesloten bij de KNS. Het wedstrijdproduct is een naturel grillworst, géén variant. Per bedrijf worden twee grillworsten (elk 500 gram) ingezonden.  Op 5 maart wordt de keuring gehouden door de jury bestaande uit Gerard van de Weg, winnaar van vorig jaar, William Knobbout als gecertificeerd keurmeester vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht en branche erkende meesterslager Arno de Best.

Keuring

Tijdens keuring worden de grillworsten beoordeeld op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. Er wordt zowel warm als koud gekeurd.

Prijsuitreiking

De uitreiking vindt plaats 30 maart tijdens het KNS-evenement ‘Slagers in the spotlight’ in Buitenplaats Kameryck, Oortjespad 3

in Kamerik.

Lees ook
FNV kondigt acties aan, wel nieuw cao-voorstel naar leden CNV Vakmensen

FNV kondigt acties aan, wel nieuw cao-voorstel naar leden CNV Vakmensen

FNV kondigt vandaag (23 mei) aan dat de vakbond vanaf maandag 30 mei actie gaat voeren bij met name de grote industriële slagerijen. Tegelijkertijd hebben Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en CNV Vakmensen een onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao bereikt, wat wordt voorgelegd aan de leden.

KNS ontwikkelt nieuwe online imagocampagne slager

KNS ontwikkelt nieuwe online imagocampagne slager

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) heeft voor haar leden een nieuwe campagne opgezet rondom de thema’s zomer, barbecue en samen eten. Het doel van de campagne is om “de slager en het ambacht positief in beeld te brengen.”

KNS geeft update over CAO-onderhandelingen

KNS geeft update over CAO-onderhandelingen

Koninklijke Nederlandse Slagers geeft op de website een update over de cao-onderhandelingen. De brancheorganisatie en de vakbonden FNV en CNV Vakmensen hebben nog geen overeenstemming bereikt.