Slagers kunnen zich inschrijven voor VAS-vakwedstrijden

11 juli 2023 Vleesmagazine

De dertigste en laatste editie van de VAS-beurs vindt plaats op 25 en 26 september. De VAS-vakwedstrijden zijn een vast onderdeel van deze vakbeurs. Slagers kunnen zich tot 17 september aanmelden voor deze vakwedstrijd.

Zowel ondernemers en SVO-studenten kunnen meedoen aan de VAS-wedstrijden. De keuring van de meeste producten vindt plaats bij SVO vakopleiding food in Houten. Deelnemers kunnen hun producten op 21 september inleveren op speciale inleveradressen of op 22 september zelf afgeven SVO Houten.

Show- en verkoopschotels

Uitzondering is de rubriek Show- en verkoopschotels geldt een uitzondering. De inzendingen voor deze rubriek moeten op zondag 24 september persoonlijk naar het beursterrein gebracht worden voor de keuring. Na de keuring wordt de schotel samen met de deelnemer gepresenteerd op de beursvloer.

Jury

Net als voorgaande edities worden alle producten gekeurd door een vakjury onder leiding van wedstrijdleider John Bakker. Ook keurmeesters van Stichting Expertisecentrum Slagersambacht  nemen plaats in deze jury. 

Informatie en inschrijven

Alle informatie over de voorwaarden, kosten en deelname is te vinden op de website van de Slagerswedstrijden. Hier kunnen slagers en SVO-studenten zich ook inschrijven. 

VAS-beurs

De VAS viert dit jaar ook haar 50-jarig bestaan en daarom zijn er tijdens de VAS-beurs extra activiteiten. Er worden verschillende prijzen verloot onder de bezoekers, veel proeverijen bij de diverse stands en live demonstraties. De organisatie van de VAS-beurs is in handen van Stichting Slavakto. De vakbeurs vindt plaats op maandag 25 en dinsdag 26 september in het Food Center Amsterdam.

Altijd op de hoogte blijven?