Slagers kunnen zich inschrijven voor vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2021

Lekkerste Bal Gehakt 2021 logo KNS

Slagers kunnen zich weer inschrijven voor de Lekkerste Bal Gehakt 2021, een van de vakwedstrijden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). De keuring vindt plaats op 8 september. In 2020 won slager Marco van Strien deze vakwedstrijd.

De bal gehakt is een populair product bij de slager. Daarom organiseert KNS elk jaar deze wedstrijd voor de leden. Alle inzendingen worden gekeurd door een vakjury. Hierbij wordt gelet op het aanzien aan de buitenkant, het snijvlak, kleur en geur, consistentie en natuurlijk smaak. Elke deelnemer ontvangt een juryrapport. De keuring vindt dit jaar plaats onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht.

Uiterlijk 7 september moeten de inzendingen binnen zijn . De inzendingen kunnen per post verstuurd worden of ingeleverd bij SVO Houten. Er is nog geen datum bekend voor de prijsuitreiking. Inschrijven kan via de website van KNS.

De Lekkerste Bal Gehakt is een van de drie vakwedstrijden die KNS jaarlijks organiseerd. De Grote Grillworsttest werd dit jaar gewonnen door Keurslager Braamskamp. Keurslager Tim Janssen uit Groesbeek won de Spareribs Trophy

Lees ook
KNS organiseert webinar over bedrijfsopvolging

KNS organiseert webinar over bedrijfsopvolging

Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers organiseert op 16 februari 2022 voor leden een online informatieavond over de juridische aspecten van bedrijfsopvolging.

Horecaslagers komen in de problemen door horecasluiting

Horecaslagers komen in de problemen door horecasluiting

Tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdag 14 januari kondigde het kabinet enkele versoepelingen aan. Maar de horeca blijft voorlopig gesloten. Dit treft niet alleen de horecaondernemers, maar ook de leveranciers, zoals de horecaslagers. Zij dreigen in de knel te komen.

Versoepeling coronamaatregelen – horeca blijft gesloten

Versoepeling coronamaatregelen – horeca blijft gesloten

Afgelopen vrijdag 14 januari vond er weer een persconferentie plaats over de stand van zaken rondom het coronavirus. Het kabinet versoepelde een aantal coronamaatregelen. Onder andere het onderwijs en de niet-essentiële winkels mogen weer open. De horeca en de culturele sector blijven voorlopig gesloten.