Slagers kunnen zich inschrijven voor vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2021

1 juli 2021 Redactie Vlees

Slagers kunnen zich weer inschrijven voor de Lekkerste Bal Gehakt 2021, een van de vakwedstrijden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). De keuring vindt plaats op 8 september. In 2020 won slager Marco van Strien deze vakwedstrijd.

De bal gehakt is een populair product bij de slager. Daarom organiseert KNS elk jaar deze wedstrijd voor de leden. Alle inzendingen worden gekeurd door een vakjury. Hierbij wordt gelet op het aanzien aan de buitenkant, het snijvlak, kleur en geur, consistentie en natuurlijk smaak. Elke deelnemer ontvangt een juryrapport. De keuring vindt dit jaar plaats onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht.

Uiterlijk 7 september moeten de inzendingen binnen zijn . De inzendingen kunnen per post verstuurd worden of ingeleverd bij SVO Houten. Er is nog geen datum bekend voor de prijsuitreiking. Inschrijven kan via de website van KNS.

De Lekkerste Bal Gehakt is een van de drie vakwedstrijden die KNS jaarlijks organiseerd. De Grote Grillworsttest werd dit jaar gewonnen door Keurslager Braamskamp. Keurslager Tim Janssen uit Groesbeek won de Spareribs Trophy

Altijd op de hoogte blijven?