Slagers kunnen zich inschrijven voor de vakwedstrijden van Slavakto 2022

5 juli 2022 vleesmagazine Vleesmagazine
Foto: Vleesmagazine

Op 4 en 5 oktober komt de slagersbranche weer samen voor de Slavakto. De vakwedstrijden zijn een belangrijk onderdeel van deze slagersvakbeurs. Slagers kunnen zich nog steeds inschrijven voor de editie van 2023.

De keuringen voor de wedstrijden staan gepland voor 30 september en 1 oktober bij SVO vakopleiding food in Houten. Wedstrijdleider John Bakker geeft leiding aan de vakjury waarin onder andere keurmeesters van Stichting Expertisecentrum Slagersambacht zitten.

Vernieuwingen

“Tijdens deze editie zijn er een aantal vernieuwingen”, meldt Slavakto. “Allereerst is de normering verhoogd. Daarnaast zijn er twee nieuwe rubrieken rubriek toegevoegd: vegetarische/ hybride producten en show-schotel. Inzendingen in deze laatste rubriek mogen op maandag 3 oktober hun show-schotel persoonlijk naar de Werkspoorkathedraal brengen voor de keuring.”

Vakwedstrijd

Slagers kunnen zich online inschrijven voor de verschillende rubrieken, waaronder worst en vleeswaren, traiteurproducten, en vegetarische en hybride producten. Online staat ook alle informatie over de verschillende rubrieken, het wedstrijdreglement en andere informatie.

Slavakto

Slagersvakbeurs Slavakto vindt plaats op 4 en 5 oktober in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Inspiratie, innovatie en ontmoeting staan centraal. De beursvloer is gevuld met slagerijleveranciers, proeverijen en demonstraties. Daarnaast is er een programma van workshops, lezingen en presentaties.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?