Slagers kunnen zich inschrijven voor de Grote Grillworsttest 2020

28 januari 2020
Foto: Topslagerij Van de Weg, winnaar van de Grote Grillworsttest 2019  

Op 5 maart vindt de keuring van de Grote Grillworsttest plaats, de eerste KNS vakwedstrijd van 2020. Slagers kunnen zich hiervoor inschrijven bij de KNS. Vorig jaar won slager Gerard van de Weg van Topslagerij Van de Weg uit het Gelderse Oosterwolde deze wedstrijd.

Evenals vorig jaar bestaat de Grote Grillworsttest uit één ronde. Op 5 maart keurt een vakjury alle inzendingen zowel warm als koud. Zij letten daarbij op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. In de jury zitten dit jaar de winnaar van vorig jaar Gerard van de Weg, branche-erkende meester slager Arno de Best en William Knobbout als gecertificeerd keurmeester vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht.

Wie de opvolger wordt van Gerard van de Weg weten we op 30 maart. Tijdens het KNS-evenement ‘Slagers in the spotlight’ maakt de jury de winnaar bekend. Slagers die willen deelnemen aan de Grote Grillworsttest kunnen zich hiervoor online inschrijven bij de KNS. Hier staan ook de wedstrijdregels.

De Grote Grillworsttest is een van de drie vakwedstrijden die KNS jaarlijks organiseert. De andere wedstrijden zijn de Spareribs Trophy en de Lekkerste Bal Gehakt. De keuring van de spareribs vindt plaats op 28 mei. En die voor de Lekkerste Bal Gehakt op 10 september.

Altijd op de hoogte blijven?