Slagers in Markthal hebben het moeilijk

25 januari 2017 Vleesmagazine

Leegstand wordt een steeds groter probleem voor de Markthal in Rotterdam. Sinds de opening van het woon- en winkelgebouw met inpandige markthal in oktober 2014, stonden op geen enkel moment zo veel kramen leeg al nu. Waar horeca-ondernemers goede zaken doen, hebben veel eigenaren van versunits, waaronder diverse slagers, moeite het hoofd boven water te houden. Dat meldt RTV Rijnmond.

Het zijn volgens RTV Rijnmond vooral kramen met vlees, bloemen en groenten die moeite hebben het hoofd boven water te houden. De reden: inwoners van Rotterdam doen er doorgaans geen boodschappen. Ondertussen hebben horeca-ondernemers weinig reden tot klagen, want de Markthal mag zich verheugen in een grote populariteit onder dagjesmensen en toeristen. Leegstand  van kramen was al langer een probleem, maar nu zijn minstens tien kramen onbezet. In één ervan wordt een tijdelijke expositie van schilderijen gehouden, terwijl een andere is gevuld met tafeltjes en stoelen.

Oplossing

De regionale omroep meldt dat de eigenaar van de Markthal, Klépierre, niet wil reageren op de leegstand, maar dat betrokkenen aangeven dat achter de schermen hard wordt gewerkt aan een oplossing. Lokale politici spreken ondertussen de hoop uit dat de gemeente daaraan kan bijdragen.

Broodjes hamburger

Dit jaar was nog maar net begonnen, of slagerij Messar moest de kraam sluiten. Het werd de ondernemer verboden broodjes hamburger te verkopen. De slager stelde dat die verkoop nodig was om genoeg inkomsten te genereren. In een eerder stadium verlieten slagerij Chateaubriand en J&S Slagers de Markthal, omdat zij onvoldoende omzet behaalden.

Altijd op de hoogte blijven?