Slagers in Markthal hebben het moeilijk

markthal

Leegstand wordt een steeds groter probleem voor de Markthal in Rotterdam. Sinds de opening van het woon- en winkelgebouw met inpandige markthal in oktober 2014, stonden op geen enkel moment zo veel kramen leeg al nu. Waar horeca-ondernemers goede zaken doen, hebben veel eigenaren van versunits, waaronder diverse slagers, moeite het hoofd boven water te houden. Dat meldt RTV Rijnmond.

Het zijn volgens RTV Rijnmond vooral kramen met vlees, bloemen en groenten die moeite hebben het hoofd boven water te houden. De reden: inwoners van Rotterdam doen er doorgaans geen boodschappen. Ondertussen hebben horeca-ondernemers weinig reden tot klagen, want de Markthal mag zich verheugen in een grote populariteit onder dagjesmensen en toeristen. Leegstand  van kramen was al langer een probleem, maar nu zijn minstens tien kramen onbezet. In één ervan wordt een tijdelijke expositie van schilderijen gehouden, terwijl een andere is gevuld met tafeltjes en stoelen.

Oplossing

De regionale omroep meldt dat de eigenaar van de Markthal, Klépierre, niet wil reageren op de leegstand, maar dat betrokkenen aangeven dat achter de schermen hard wordt gewerkt aan een oplossing. Lokale politici spreken ondertussen de hoop uit dat de gemeente daaraan kan bijdragen.

Broodjes hamburger

Dit jaar was nog maar net begonnen, of slagerij Messar moest de kraam sluiten. Het werd de ondernemer verboden broodjes hamburger te verkopen. De slager stelde dat die verkoop nodig was om genoeg inkomsten te genereren. In een eerder stadium verlieten slagerij Chateaubriand en J&S Slagers de Markthal, omdat zij onvoldoende omzet behaalden.

Dossiers
Lees ook
Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Zomers kunnen de temperaturen hoog oplopen. Dit kan voor vishandelaren en marktslagers problemen opleveren voor de voedselveiligheid van hun producten. Daarom hebben brancheorganisaties Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), Poeliersbond en Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten(VNV) een hitteprotocol ontwikkeld dat 10 juni naar de gemeentes is...

PLUS introduceert nieuw vers vleesmerk Boerentrots

PLUS introduceert nieuw vers vleesmerk Boerentrots

PLUS lanceert ‘Boerentrots van PLUS’ op de vleesafdeling. Met de introductie van het nieuwe versmerk wil supermarktketen laten zien "veel waarde te hechten aan de samenwerking met haar boeren en de keten verder te willen versterken en verduurzamen."

versAlert presenteert vernieuwd maaltijdconcept

versAlert presenteert vernieuwd maaltijdconcept

‘Op z’n Verst’ is het compleet vernieuwde maaltijdenconcept van versAlert. Het concept is interessant voor elke versspecialist die met gemak topgerechten uit eigen keuken wil aanbieden.Met het aanbod van ‘Op z’n verst’ kunnen versspecialisten direct uit de voeten. ‘We hebben de keuze uit een mooi gevarieerd assortiment van recepten, die passen bij de...