Slagers creatief in strijd om Gouden Slagersring

13 augustus 2012 Harrie Leijten

WAGENINGEN/UTRECHT - Afgelopen donderdag werden 64 innovatieve slagersproducten bij SVO in Wageningen gekeurd. Maandag 28 september wordt op de Slavakto bekendgemaakt welke slager de Gouden Slagersring wint.

WAGENINGEN/UTRECHT -  Afgelopen donderdag werden 64 innovatieve slagersproducten bij SVO in Wageningen gekeurd. Maandag 28 september wordt op de Slavakto bekendgemaakt welke slager de Gouden Slagersring wint.

De Gouden Slagersring wordt uitgereikt aan de slager die het meest innovatieve slagersproduct heeft ingestuurd. En de ambachtelijke slagerij had zich dit jaar helemaal uitgeleefd. Soms met zeer bijzondere producten, zoals een spaghettiburger, carpaccio tricolore, Neanderthaler, kindergehakttaart en zuurkoolworst. De trend naar culinaire producten met vlees was duidelijk waarneembaar.

De jury stond donderdag onder voorzitterschap van Simon Muilwijk en bestond verder uit Felix Wilbrink (culinair journalist van de Telegraaf), Emke Janssens (eindredacteur van Slagerswereld.nl) en de slagers Theo de Roode en Tom Hormes. Jan de Roos zorgde ervoor dat de jury de producten volgens het bereidingsadvies van de inzender kon keuren.

Nadat de jury haar werk had gedaan zijn de producten getoetst door de wedstrijdcommissie, bestaande uit Wim van den Brink namens de KNS, Gjalt Landman, namens SVO, Paul van Trigt, voorzitter van de Broederschap van de Gouden Slagersring en Harrie Leijten, namens Slagerswereld.nl, mede-verantwoordelijk voor de wedstrijd.

Maandag 28 september wordt tijdens de opening van de Slavakto de winnaar van de Gouden Slagersring bekend gemaakt. De Gouden Slagersring wordt mede mogelijk gemaakt door Verstegen Spices & Sauces en de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS).

Naar dossier Gouden Slagersring

Meer berichten over Slavakto

Altijd op de hoogte blijven?