Slagerijen toneel bij ‘Van slager tot chef’

Op zondagmiddag 18 oktober start RTL 4 een serie van acht afleveringen waarin SVO-leerlingen de strijd met elkaar aangaan. Verstegen Spices & Sauces is de initiatiefnemer van deze slagersbattle. Zeven slagerijen zijn toneel van de afleveringen.

In ‘Van slager tot chef’ beoordelen slagers tijdens zeven afleveringen de prestaties van veertien slagersleerlingen van slagersvakschool SVO. Zij krijgen een culinaire uitdaging van Jeroen van der Graaf, creative manager van Verstegen. Daarna worden ze een dag lang op de proef gesteld, zowel op het gebied van vaktechniek en presentatie als op het terrein van smaak en culinaire trends. In de achtste uitzending gaan de winnaars met Verstegen Spices & Sauces op inspiratiereis. Het ‘gezellige en informatieve’ zondagmiddagprogramma ‘Van slager tot chef’ wordt gepresenteerd door Corine Boon.

Slagerijen

Slagerijen die toneel vormen van de afleveringen zijn; Slagerij-Traiteur Meggie & Loek, Foodplaza Reas,  Slagerij & Traiteur Beerens, Kwaliteitsslagerij De Schrans, Slagerij Tomassen, Sm@ecktheater Paul, Patrick van Elteren. Bij deze selectie heeft de fabrikant onder meer gelet op een landelijke spreiding van de bedrijven. Ook de mate waarin ondernemers zich in hun marktgebied onderscheiden ‘en daardoor een verhaal te vertellen hebben’, heeft een rol gespeeld, aldus Lida van Rij, marketing manager professionele markten bij Verstegen. Zij doelt op streekproducten waarmee slagers hun ambacht en vakmanschap onderstrepen. Aan het programma werken ondernemers van diverse formules mee.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO vakopleiding food, opleider voor foodprofessionals, start met een praktijkgericht trainingsaanbod onder de naam SVO food academy.

Toch als een spin in mijn web

Toch als een spin in mijn web

In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Franny van Linschoten en Christiaan Verkuijl buigen zich dit keer over het slagersvak.

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2021 bekend

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2021 bekend

De finalisten van de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt van dit jaar zijn bekend: tien slagers mogen strijden voor de titel. Koninklijke Nederlandse Slagers organiseert elk jaar de vakwedstrijd De Lekkerste Bal Gehakt. Meer dan 80 slagers zonden hun gehaktballen in en het is nu aan de jury om de lekkerste bal gehakt van dit jaar te kiezen. Dat gebeurt...