Slagerij Verkoeijen Beste Worstmaker en Slagerij Kastelein Traiteur van het jaar 2022

25 januari 2022 Redactie Vleesmagazine

De Beste Worstmaker en Beste Traiteur van het jaar 2022 zijn bekend. Na drie keuringsronden reikten Het Worstmakersgilde en Uw Slager tijdens een online event op 24 januari de prijzen uit. Slagerij Verkoeijen uit Leunen mag een jaar lang de titel Beste Worstmaker dragen en Slagerij Kastelein uit Diepenheim de titel Beste Traiteur.

Slagerij Kastelein laat via Facebook weten blij te zijn met de titel. "N A T I O N A A L K A M P I O E N🇳🇱🏆 Op Maandagavond 24 Januari zijn wij gekroond tot Nederlands kampioen in de categorie traiteur! Wij zijn hier als team natuurlijk, SUPER trots op!"

Keuringen

Meer dan 150 slagerijen stuurden in 2021 producten in voor de voorjaars- en najaarskeuringen. Dit waren zowel worstmakerij als traiteurproducten. "Tijdens de keuringen beoordelen we de producten op vele vaktechnische aspecten, waarbij we de consument centraal stellen", zegt hoofdkeurmeester Jos Pinckaers.

Het Worstmakersgilde en Uw Slager werken sinds afgelopen jaar samen, waardoor het aantal slagerijen dat meedoet met deze keuringen flink hoger is dan voorgaande jaren. Pinckaers: "We hebben heel erg veel lekkere en goede producten voorbij zien komen. Als je vervolgens genomineerd bent voor de titel, is dat een groot compliment voor de kwaliteit van de producten die je als slager maakt!"

Regiokampioenen

Alle genomineerden kregen de afgelopen weken een bezoek, waarbij een zestal extra producten opgehaald voor een laatste keuringsronde werden opgehaald. Hieruit kwamen niet alleen de twee landelijke winnaars naar voren, maar ook de onderstaande regiokampioenen.

Beste Worstmaker

Beste Traiteur

Feedback 

“Naast dat de keuringen winnaars opleveren is het bovenal fijn dat alle slagers objectieve feedback over hun producten ontvangen waar je iets mee kunt.”, aldus Albert-Peter Veldkamp van Uw Slager. Sinds 2021 werken de leden van Het Worstmakersgilde en Uw Slager samen. Het komende jaar zal in het teken staan van nog meer inhoud geven aan keuringen, bijeenkomsten en diverse kennissessies, zodat de aangesloten slagerijen hiervan maximaal profiteren en kunnen inzetten in hun bedrijfsvoering.

 

 

Altijd op de hoogte blijven?