Slagerij Van Guilik groots in het verzorgen van barbecues

Het verzorgen van barbecues op grote schaal is een aparte tak van sport geworden voor slager Jack van Guilik. Ooit begon hij met het verzorgen van barbecues vanuit zijn slagerij in de Boni supermarkt in Zwolle. Nu heeft hij een pand van 1800 vierkante meter in Hattemerbroek voor zijn cateringwerkzaamheden. Zijn geheim? Investeren, durven en luisteren naar de vraag van de klant.

De cateringwerkzaamheden van Jack van Guilik zijn uitgegroeid tot een ‘apart bedrijf’. Op grote schaal verzorgt hij barbecues en buffetten. Het begon allemaal tien jaar terug in zijn slagerij in de Boni in Zwolle. Van Guilik begon als één van de eersten met het all-in barbecueconcept. ‘Hij merkte dat klanten steeds meer ontzorgd wilden worden. Klanten willen de barbecue, het vlees en het drinken bij één bedrijf halen’, vertelt zoon Arnoud van Guilik. ‘Met de jaren kreeg hij ook de vraag of hij statafels, biertafels en banken kon leveren’. De ruimte bij de Boni werd te klein voor de opslag van alle spullen. ‘Hij heeft toen zelfs een tijdje de spullen bij ons thuis in de garage opgeslagen. Toen dat niet meer ging zijn we het pand in Hattemerbroek gaan bouwen.’

Partners

In 2012, bij de opening van het pand in Hattemerbroek, werd er nog een omzet van €120.000 gedraaid, drie jaar later is dat €1,15 miljoen. Door de grote groei van het bedrijf worden bepaalde werkzaamheden uitbesteed. Zo wordt de productie van de salades en het maken van de spiesjes uitbesteed. ‘Maar alles wordt wel volgens ons recept gemaakt. We hebben bijvoorbeeld zelf de marinade en het vlees geselecteerd voor de spiesjes’, legt Arnoud uit. ‘Als wij zelf alles zouden maken, dan mogen we er nog wel een pand bij laten bouwen’, lacht hij. ‘Daar komt bij dat als je een vast recept op grote schaal produceert, je altijd een constante kwaliteit hebt.’ ‘Het is belangrijk om goede professionele partners om je heen te verzamelen’, vertelt Jack.

Lees het complete artikel in Vleesmagazine nr. 3.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Feest voor de vakman

Feest voor de vakman

Heeft u dat ook? Zodra de eerste voorjaarsstralen zich laten zien krijg je zin om de mooiste barbecue producten in de toonbank te leggen. En om de sfeer in de winkel te voelen, van blije klanten die ernaar uitkijken om de barbecue weer aan te steken en daarom naar hun slager komen voor een mooi stuk vlees.

Easy BBQ Every Moment

Easy BBQ Every Moment

In ‘Easy BBQ, Every moment’ deelt Grill Guru 101 tips & tricks voor de BBQ en 40 recepten voor vlees, vis, groente en desserts. Van een klassieke Sunday roast tot een snelle Friday night burger of een groetetopper voor Meatless Monday.

Vleesbranche in de media – Week 18

Vleesbranche in de media – Week 18

Kevin van der Veen opent eigen slagerij, BBQ-trends en jubileum Maastrichtse slagerij Renkens. Wat kwam er deze week over de vleesbranche voorbij in andere media?