Slagerij van Asch wint bronzen rookworst

18 oktober 2022 Redactie Vleesmagazine

Slagerij van Asch won zaterdag 15 oktober Arnhem Rookworststad. De vakjury riep de slagerij uit tot algemeen kampioen voor de fijne en grove rookworsten en bepaalde na een keuring van meerdere rondes dat de rookworsten van Slagerij van Asch overall de beste waren. Daarom mocht de slager de bronzen rookworst mee naar huis nemen.

“Ongekend blij met mijn team”, schrijft Martijn van Vulpen van Slagerij van Asch op de Facebookpagina. “Kampioen van Nederland met onze rookworsten. Met speciale dank aan onze worstmaker Hendrik de Ruig, die voor de derde keer de bronzen rookworst heeft gewonnen!!!”

De keuring

Voor de vakwedstrijd Arnhem Rookworststad keurt een vakjury alle ingezonden rookworsten. De juryleden komen uit diverse disciplines in de slagersbranche, zoals slagers, slagerijdocenten en specerijenkeurmeesters. Zij controleren onder andere op kleur, geur, smaak en uiterlijk, op zoek naar die ene rookworst zonder ‘imperfecties’. Dit jaar voldeden meerdere rookworsten aan de hoogste score. Tijdens de laatste ronde, waarin alle keurmeesters herkeuren, beoordeelden ze de rookworsten van Slagerij van Asch als allerbeste. Hierdoor zijn zij kampioen Arnhem Rookworststad 2022.

‘Gelderse” rookworst is een populair slagersproduct. Veel ambachtelijke slagers in Nederland maken het zelf. Hoewel een rookworst standaard van varkensvlees wordt gemaakt, zijn er ook alternatieven, zoals rund, kip of wild. De rookworst is een blijvend populair product in Nederland.

Hoogste waardering

De organisatie van Arnhem Rookworststad organiseerde in 2022 de nationale vakwedstrijd voor de 48e keer en signaleert dat deze een groeiende populariteit bij slagers in geheel Nederland heeft. “Een kampioenschap vanuit deze nationale vakwedstrijd ontvangt aanzien in de slagersbranche en bij de consument. Wanneer je door deze keuring komt mag je met recht zeggen dat je een zeer hoge kwaliteit rookworst maakt.”

Prijswinnaars

Reserve Kampioen: De Ambachtelijke Dorpsslagerij uit Amersfoort

Kampioen Grof: Slagerij Putman uit Arnhem

Kampioen Fijn: Slagerij Putman uit Arnhem

Kampioen Speciaal: Uw groene Slager uit Castricum

Beste Student: Levi Augustinus

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?