Vestiging Van Roessel bestaat tien jaar

Van-Roessel

Slagerij-Traiteur Van Roessel in Waalwijk start het nieuwe jaar met een jubileumfeestje. Tien jaar geleden werd de huidige eetwinkel aan de Grotestraat geopend. Met het concept hebben Dennis van Dun en zijn ouders destijds een gewaagde stap gezet; nergens in het land was een dergelijke winkel te vinden.

‘Tien jaar succes met ons vernieuwende concept is alle reden voor feest; we vieren het graag met onze klanten!’, zo vertelt Dennis van Dun in een artikel op Waalwijk.nieuws.nl. Met het openen van de nieuwe eetwinkel Slagerij-Traiteur Van Roessel aan de Grotestraat in Waalwijk op 10 maart 2010 ging een langgekoesterde wens in vervulling. Van een slagerswinkel maakte de familie Van Dun de overstap naar een inspirerende eetwinkel, met alle aandacht voor de ambachtelijke vleesspecialiteiten en verse maaltijden.

Eigentijdse winkel

De opzet was compleet nieuw en van heinde en verre kwamen collega-slagers en andere fooddetaillisten letterlijk met bussen tegelijk naar Waalwijk om het concept te zien. Ook de klanten omarmden het nieuwe concept. ‘We gingen van een hectische winkel in De Els waar we enorm uit het jasje waren gegroeid naar een overzichtelijke, eigentijdse en inspirerende winkel’, aldus Van Dun. ‘Hier kunnen we alle tijd nemen voor een persoonlijk advies en een uitleg over de herkomst van onze producten.’

Leuk detail is dat het bedrijf met de verhuizing naar de Grotestraat terugkeerde naar de roots: in 1878 begon Johannes van Roessel iets verderop in de Grotestraat met zijn slachterij. Om het tienjarig jubileum te vieren, is de slagerij met een spaar- en winactie gestart. De hele maand januari ontvangen klanten spaarzegels bij hun aankopen. Voor hun volle spaarkaartenzijn krijgen ze een houten snij- en serveerplank. Ook worden culinaire prijzen verloot.

[Intermezzo: 1]
Lees ook
PIVA wint Juniorcup op Meat Expo

PIVA wint Juniorcup op Meat Expo

In Kortrijk Xpo vond van 26 tot 29 september Meat Expo plaats, een vakbeurs voor de slager, traiteur en vleessector. Op het programma stonden verschillende wedstrijden, waaronder de Juniorcup. PIVA won deze wedstrijd voor de derde keer op rij.

Brandt & Levie lanceert circulaire worst

Brandt & Levie lanceert circulaire worst

Om hun tienjarig jubileum te vieren, lanceert worstenmaker Brandt & Levie een circulaire worst, komt het eenmalig met het magazine SALAMI en opent het een weekend lang een pop-up store in Amsterdam.

Slagersbranche is vier nieuwe meesters rijker

Slagersbranche is vier nieuwe meesters rijker

De slagersbranche heeft er vier nieuwe meesters bij. Maandagavond 6 september maakte Ad Bergwerff, voorzitter Commissie Meesterproef, bekend dat Peter Tresonie, Johan Augustinus en Peter van der Geest zich branche erkende meesterslager mogen noemen. Saskia Rikkerink mag zich branche erkende meesterverkoper noemen.