Vestiging Van Roessel bestaat tien jaar

Van-Roessel

Slagerij-Traiteur Van Roessel in Waalwijk start het nieuwe jaar met een jubileumfeestje. Tien jaar geleden werd de huidige eetwinkel aan de Grotestraat geopend. Met het concept hebben Dennis van Dun en zijn ouders destijds een gewaagde stap gezet; nergens in het land was een dergelijke winkel te vinden.

‘Tien jaar succes met ons vernieuwende concept is alle reden voor feest; we vieren het graag met onze klanten!’, zo vertelt Dennis van Dun in een artikel op Waalwijk.nieuws.nl. Met het openen van de nieuwe eetwinkel Slagerij-Traiteur Van Roessel aan de Grotestraat in Waalwijk op 10 maart 2010 ging een langgekoesterde wens in vervulling. Van een slagerswinkel maakte de familie Van Dun de overstap naar een inspirerende eetwinkel, met alle aandacht voor de ambachtelijke vleesspecialiteiten en verse maaltijden.

Eigentijdse winkel

De opzet was compleet nieuw en van heinde en verre kwamen collega-slagers en andere fooddetaillisten letterlijk met bussen tegelijk naar Waalwijk om het concept te zien. Ook de klanten omarmden het nieuwe concept. ‘We gingen van een hectische winkel in De Els waar we enorm uit het jasje waren gegroeid naar een overzichtelijke, eigentijdse en inspirerende winkel’, aldus Van Dun. ‘Hier kunnen we alle tijd nemen voor een persoonlijk advies en een uitleg over de herkomst van onze producten.’

Leuk detail is dat het bedrijf met de verhuizing naar de Grotestraat terugkeerde naar de roots: in 1878 begon Johannes van Roessel iets verderop in de Grotestraat met zijn slachterij. Om het tienjarig jubileum te vieren, is de slagerij met een spaar- en winactie gestart. De hele maand januari ontvangen klanten spaarzegels bij hun aankopen. Voor hun volle spaarkaartenzijn krijgen ze een houten snij- en serveerplank. Ook worden culinaire prijzen verloot.

[Intermezzo: 1]
Lees ook
Vlees in de media - week 31

Vlees in de media - week 31

De populariteit van de barbecue, verschillende slagers besluiten te stoppen en slager Theo Beerens vertelt over zijn vak. Wat lazen we de afgelopen week over de vleesbranche? Een greep uit de media.

Epos viert 70-jarig bestaan met Epos Vers! Festival

Epos viert 70-jarig bestaan met Epos Vers! Festival

Epos bestaat in 2022 70 jaar. De smaakmaker viert dit op 18 september met klanten en partners tijdens het Epos Vers! Festival. “Een inspiratie event voor versspecialisten waar proeven, ontmoeten en genieten centraal staan.”

Slagerij ’t Stokpaardje onderscheidt zich met gevogelte

Slagerij ’t Stokpaardje onderscheidt zich met gevogelte

Een groot deel van het assortiment van slagerij ’t Stokpaardje in ’s-Hertogenbosch van Ted Steenbergen bestaat uit scharrelkip- en gevogelteproducten van Scheria. “In de verkoop naar de klant kun je een goed verhaal vertellen: het is vers, smaakvol en antibioticavrij vlees.”