Slagerij Peters getroffen door brand in winkelcentrum

11 april 2017 Archieffoto

In winkelcentrum Weezenhof in Nijmegen heeft in de nacht van maandag op dinsdag een grote brand gewoed. De brand ontstond in een leegstaande supermarkt en sloeg vervolgens via het dak over naar diverse andere winkels waaronder een stomerij en Slagerij Peters.

Rookwolken waren tot ver in de omgeving te zien. De brandweer adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden. De naastgelegen Prins Clausschool bleef uit de rook maar wordt door de brandweer geïnspecteerd voordat de school opengaat. Rond 06.45 uur was de brandweer het vuur meester. Wel zal er de hele ochtend nog nageblust moeten worden.

De brandweer kreeg rond 01.45 uur de melding binnen van een uitslaande brand. Omwonenden belden 112 en inbraakalarmen gingen af. De politie ging daarop poolshoogte nemen en seinde de brandweer in. Die stuurde vervolgens meteen groot materieel naar het winkelcentrum. De brand richtte veel schade aan, maar een grote Lidl-supermarkt in hetzelfde centrum kon behouden worden.

Bij de brand kwamen afgezien van de rook geen schadelijke stoffen zoals asbest vrij. Niemand raakte gewond.

Slagerij Peters

Op de Facebookpagina van Slagerij Peters en zijn twitteraccount post de ondernemer foto’s van de brand. ‘Geen woorden voor’, staat er als bijschrift te lezen.

Altijd op de hoogte blijven?